7 beneficii ale muzicii clasice pe discuri de vinil
Muzica clasică este definită în special de creaţiile marilor compozitori, precum: Mozart, Beethoven, Vivaldi etc. Numeroase studii de specialitate au scos la iveală beneficiile pe care muzica clasică le are atât asupra psihicului, cât şi la nivelul întregului organism al persoanei care ascultă un astfel de gen muzical.
În prezent, poţi asculta cele mai apreciate compoziţii clasice pe diferite platforme de streaming, însă cel mai bine este să asculţi la pick-up discuri de vinil cu muzică clasică, pentru că astfel te bucuri de o calitate superioră a sunetului şi, în acelaşi timp, experimentezi muzica la un alt nivel.
Fie că eşti un ascultător obişnuit al muzicii clasice, fie că eşti la început de drum în ceea ce priveşte acest gen muzical, iată ce beneficii obţii dacă asculţi muzică din acest gen:
1. Îţi dezvolţi memoria
Numeroase studii efectuate de către specialiştii din domeniul neurologiei au scos la iveală impactul pozitiv pe care muzica clasică îl are asupra memoriei, astfel că, dacă asculţi piese cu note înalte, precum compoziţiile lui Mozart, reţii mult mai repede informaţiile şi ţi le poţi aminti mult mai rapid. Muzica barocă are beneficii pozitive chiar şi în timpul sarcinii, prin urmare este recomandată de foarte mulţi medici.
2. Te relaxează
După o zi solicitantă, este indicat să asculţi muzică clasică, în special operele lui Schubert, pentru că notele joase care se regăsesc în creaţiile sale muzicale îţi vor induce instant o stare de relaxare. Notele calde ale muzicii clasice, ce se aud pe un disc de vinil, te vor ajuta să scapi de stresul acumulat după o zi de muncă.
3. Vei avea un somn mai liniştit
Pentru a avea un somn liniştit şi pentru a adormi cât mai rapid, este recomandat să asculţi cel puţin 45 de minute din operele lui Beethoven înainte de a te pune în pat. Astfel de sesiuni de relaxare, practicate zilnic, îţi vor influenţa pozitiv calitatea somnului, iar stresul va fi mult diminuat. În acelaşi timp, vei putea şi să te organizezi mai bine, dacă eşti suficient de odihnit.
4. Îţi dezvoltă creativitatea
Ascultând constant operele care fac parte din muzica clasică, vei reuşi să îţi organizezi ideile mult mai practic şi să îţi stimulezi partea creativă, ceea ce te va ajuta să iei decizii mult mai inspirate. Este ideal să asculţi muzică clasică şi în timp ce lucrezi la un proiect, de exemplu, pentru că astfel vei reuşi să-ţi menţii concentrarea.
5. Reduce anxietatea
Terapia prin muzică a demonstrat că atunci când asculţi melodii lente ori piesele tale preferate, creierul eliberează dopamină, substanţa responsabilă pentru starea de fericire. Pentru momentele dificile ori stările de agitaţie pe care le experimentezi, muzica clasică este aliatul ideal care te va calma şi îţi va da o stare de bine.
6. Îţi îmbunătăţeşti funcţiile cognitive
Orice decizie importantă pe care trebuie să o iei, îţi solicită funcţia cognitivă şi este însoţită de o oarecare doză de stres, astfel că, atunci când te afli în faţa unei astfel de situaţii, ia o pauză şi ascultă o melodie barocă, iar apoi analizează situaţia şi ia o hotărâre
7. Dezvoltă educaţia şi cunoştinţele copiilor
Copiii care au fost obişnuiţi cu muzica clasică şi cu personalităţile cele mai importante din acest domeniu au obţinut rezultate şcolare mult mai bune, comparativ cu cei care nu au fost atraşi de acest gen de muzică. Este recomandat ca cei mici să asculte muzică clasică atunci când studiază ori când îşi fac temele întrucât îi va ajuta să reţină mult mai repede informaţiile şi să se poată concentra mai bine.
Compozitorii de muzică clasică au oferit lumii unele dintre cele mai importante opere muzicale. Mult diferită de muzica modernă, ascultarea muzicii clasice activează anumite