A fost accident, sinucidere sau crimă? Răsturnări de situaţie în cazul morţii unor staruri ca Whitney Houston, Natalie Wood şi Prinţesa Diana!

11 noiembrie 2019   News

Celebrităţi precum Whitney Houston, Natalie Wood, Jimi Hendrix sau Marilyn Monroe şi-au pierdut viaţa brusc şi inexplicabil, luând cu ele în mormânt cauza reală a dispariţiei lor. Însă, după ani buni de la moartea lor, poliţia a redeschis cazul şi promite o adevărată răsturnare de situaţie! 

Natalie Wood

Moartea actriţei

a fost catalogată, în 1981, un accident absolut regretabil, cauza decesului starului din

şi

fiind trecută, în documentele oficiale, ca “posibil înec în ocean”. Posibil, da? Adică n-a existat niciodată certitudinea că vedeta şi-a pierdut viaţa, în noaptea de 28 spre 29 noiembrie, în apele reci ale Pacificului. Dar, în lipsa dovezilor care să incrimineze pe cineva – sau, tocmai, pentru a muşamaliza crima – , dosarul a fost închis în cel mai simplu mod cu putinţă: au dat vina pe mort. Natalie s-a împiedicat sau a alunecat şi a căzut, din greşeală, în apă. Cum nu ştia să înoate şi toată lumea de la bordul yacht-ului Splendour (adică soţul ei, Robert Wagner, şi prietenul lor comun, Christopher Walken) dormea la acea oră târzie, s-a înecat. Actriţa care fusese nominalizată la Oscar de trei ori până la 25 de ani a fost înmormântată pe 3 decembrie, în cadrul unei ceremonii fastuoase la care au participat legendele hollywoodiene Laurence Olivier, Frank Sinatra, Gregory Peck şi Rock Hudson. Familia şi prietenii şi-au luat, îndureraţi, “Adio!” de la cea care luase cu ea în mormânt cauza reală a morţii ei. “Numai ea ştie ce s-a întâmplat în acea seară, pentru că era singură”, încearcă Walken să liniştească apele. Însă câţiva poliţişti conştiincioşi din Los Angeles ţin să-l contrazică!

La trei decenii după moartea lui Wood, cazul a fost redeschis. În 2011, autorităţile americane au reluat ancheta, pentru ca, doi ani mai târziu, să schimbe cauza decesului din “înec accidental” în “înec cauzat de factori necunoscuţi”. Iar, în 2018, căpitanul Christopher Bergner, din departamentul de Omucideri al poliţiei din LA, a ţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că au apărut martori noi, care deţin informaţii esenţiale pentru rezolvarea cazului. Aceştia susţin că, în fatidica noapte, au trecut cu barca lor pe lângă yacht-ul lui Wagner şi că au auzit un cuplu certându-se, dar şi o voce de femeie strigând după ajutor. Alţi martori au declarat că i-au zărit pe cei trei actori pe insula Catalina, luând cina împreună şi având, în văzul lumii, discuţii în contradictoriu. În ceea ce priveşte ultimele ore din viaţa victimei VIP, se pare că gelozia, infidelitatea, alcoolul şi violenţa au jucat un rol crucial în deznodământul acelui weekend de Ziua Recunoştinţei, petrecut de cele trei staruri pe yacht-ul Splendour. 

Pentru simplul privitor, soţii Wood-Wagner păreau mai fericiţi ca niciodată în ajunul morţii lui Natalie. Însă tot spectacolul pe care-l afişau ei off screen, în timpul celui de-al doilea lor mariaj (mai fuseseră căsătoriţi o dată, între 1957-1962), nu era decât o aparenţă! “Privind din exterior, reprezentam Visul american. Arătam bine amândoi, aveam succes, aşa că ce putea fi în neregulă cu noi?!”, spunea chiar Natalie într-un interviu audio făcut public zilele trecute, în noul documentar Fatal Voyage: The Mysterious Death of Natalie Wood. Oho, erau destule în neregulă cu ei! În primul rând, temperamentul lui coleric şi, apoi, nevoia ei constantă de-a se simţi dorită. Iar asemenea combinaţie e posibil să-i fi fost fatală divei! Actriţa care-şi începuse cariera la numai 5 ani întâmpina greutăţi în a mai primi roluri după vârsta de 40 de ani, în timp ce soţul ei era pe cai mari datorită serialului său de succes Hart to Hart (1979-1984). Ca să compenseze, vedeta din Splendor in the Grass a recurs, cel mai probabil, la vechile obiceiuri...

Obişnuită de timpuriu cu atenţia bărbaţilor (la 16 ani a avut o aventură cu regizorul de 44 de ani Nicholas Ray, după care s-a lăsat sedusă de superstaruri precum Dennis Hopper şi Elvis Presley), frumoasa actriţă s-a apropiat nepermis de mult de colegul ei de platou de la Brainstorm, Christopher Walken. “La filmări, exista o atracţie între ei ca un curent”, mărturisea David McGiffert, regizorul secund de la Brainstorm. Şi infidelitatea actriţei nu i-a picat deloc bine vulcanicului ei soţ, care, conform noilor dezvăluiri ale martorilor oculari, i-a tot reproşat asta lui Natalie pe ton ridicat. “A existat, tot weekendul, o tensiune aproape palpabilă între ei. Wagner era gelos pe Walken. <Tu încerci să te culci cu nevastă-mea??>, a ţipat odată la el”, mărturiseşte Dennis Davern, fostul căpitan al vasului la bordul căruia s-a petrecut accidentul. Sau crima. Pentru că asta insinuează, mai nou, a patra persoană aflată în acea noapte pe Splendour: “Chiar cred că a fost omorâtă. În fostele mele declaraţii, am omis câteva lucruri…”

Ca, de pildă, faptul că Robert a întârziat să contacteze Poliţia de Frontieră atunci când a constatat dispariţia soţiei lui şi chiar i-a interzis lui Davern să cheme ajutor. Mai mult, Wagner le-a cerut atât căpitanului, cât şi lui Christopher să servească poliţiei aceeaşi versiune a întregii poveşti – că Natalie s-a dus la culcare singură, înaintea tuturor, pe la 22.45, şi că, atunci când s-au retras şi bărbaţii în cabina lor, ea era deja dispărută. Chipurile, alunecase şi căzuse în apă… Doar că sora regretatei actriţe, Lana Wood, se încăpăţânează să demonstreze crima: “Cred că cearta lor a devenit violentă, iar ea a fost lovită sau împinsă în apă.”  De către cine? Nimeni altul decât Robert Wagner (89)! În primă instanţă, soţul victimei a cooperat de bunăvoie cu poliţiştii, repetând la nesfârşit aceleaşi informaţii, însă a refuzat să mai răspundă la întrebările agenţilor după redeschiderea cazului, la 30 de ani de la moartea soţiei lui. Iar legea nu-l mai obligă, după atâta timp, să coopereze. Totuşi, numai faptul că a respins de 10 ori dialogul cu autorităţile americane poate ascunde o realitate înfiorătoare, nu credeţi?  

Whitney Houston

Altă divă dispărută brusc şi prematur dintre noi, în urma unui (presupus) înec, a fost

. Ce-i drept, dependenta de droguri - în sângele căreia s-au găsit, la autopsie, cocaină, marijuana şi sedative - a avut toate circumstanţele atenuante din lume. Chinuită de drame personale (în copilărie, a fost agresată sexual de verişoara ei, Dee Dee Warwick, iar, la maturitate, fraţii Gary şi Michael o tot aprovizionau cu droguri şi tatăl îi fura din avere) şi presată să se menţină, an după an, în topurile muzicale, Houston a cedat tentaţiilor aflate la tot pasul în jurul ei. Dar nu drogurile au omorât-o, dacă e să ne luăm după ultimele informaţii apărute. Mary Jones, fosta ei asistentă şi cea care i-a descoperit trupul neînsufleţit, a făcut, anul trecut, nişte declaraţii uimitoare, în documentarul

, care conţine interviuri cu nu mai puţin de 70 de persoane din anturajul regretatei Regine Pop: “Cineva a fost în cameră cu ea, i-a dat droguri, a lăsat-o înecată în cadă, a închis robinetul şi a plecat.”

Până şi medicul legist Cyril Wecht a atras atenţia încă din 2012, anul dispariţiei vedetei, că “atunci când a căzut în apă, Whitney Houston era deja inconştientă, moartă sau pe moarte”. Doar aşa s-ar justifica buza ei spartă şi numeroasele vânătăi de pe braţe, umeri, frunte şi faţă. Iar ipoteza crimei e conturată cel mai bine de detectivul particular Pat Huebl, care a demarat o anchetă proprie şi personală, despre care a vorbit detaliat în National Enquirer. “Pot dovedi că Whitney a fost victima unor traficanţi de droguri sus-puşi, care şi-au trimis oamenii să colecteze datoria vedetei”, spune acesta. 1,5 milioane de dolari, atât le-ar fi datorat cântăreaţa pentru drogurile luate de la ei. Preţ pe care l-a plătit cu viaţa?

În ziua cu pricina, în jurul orei 14.45, asistenta vedetei a plecat cu treburi prin oraş şi a lăsat-o pe Houston singură, în camera ei de hotel. Artista se pregătea pentru petrecerea Grammy din seara aceea şi plănuia să facă o baie. În cele 45 de minute cât a rămas singură, unul sau mai mulţi bărbaţi au intrat în apartamentul divei şi i-au cerut banii datoraţi pentru marfa deja consumată. Ea a refuzat să plătească şi acela a fost momentul când atacatorii ei au devenit violenţi. Nu voiau decât să o sperie, însă lucrurile au scăpat de sub control şi, dintr-o simplă răfuială, s-ar fi ajuns la omor calificat. Huebl le-a predat celor de la FBI întreaga sa investigaţie, însoţită de imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din hotel, în care s-ar vedea cum intră cineva în camera vedetei cu puţin timp înainte de moartea sa. A fost într-adevăr un accident, având în vedere că făptaşii n-au premeditat crima, dar sperăm să fie unul pentru care răufăcătorii, odată descoperiţi, să ajungă să şi plătească!     

Bruce Lee

Un alt deces care a ridicat multe semne de întrebare a fost cel al lui

, expertul în arte marţiale care şi-a pierdut viaţa la numai 32 de ani, în patul amantei sale, şi a fost resuscitat timp de două ore înainte de-a fi pronunţat mort. Imaginaţi-vă puţin absurdul situaţiei - un bărbat tânăr, în formă fizică de excepţie, se duce, în după-amiaza zilei de 20 iulie 1973, să tragă un pui de somn în dormitor şi nu se mai trezeşte niciodată. În asemenea condiţii suspecte, e perfect justificabil să ne întrebăm cine avea interesul să-l lichideze. Mafia chineză poate. În China originară, Bruce apucase să facă peste 20 de filme şi, datorită perseverenţei lui fantastice şi a antrenamentelor draconice pe care le făcea, promitea să devină ambasadorul kung-fu în afara graniţelor ţării. Viziunea unui succes internaţional a aparţinut liderilor mafiei din Hong Kong, care i-au şi propus lui Lee să-l transforme în prima vedetă asiatică de la Hollywood. Doar că Bruce a îndrăznit să îi refuze. Jigniţi, capii bandei i-au cerut unui asasin profesionist să-i răzbune. Asemenea scenariu nu e deloc deplasat, având în vedere că actorul îi cunoştea foarte bine pe interlopi de pe vremea când locuia încă în Hong Kong şi era membrul unei bande locale. De fapt, Bruce a ajuns în SUA la insistenţele părinţilor lui, care se săturaseră de ilegalităţile comise de fiul lor în China şi de anturajul periculos al acestuia.

După ce predecesorul faimoşilor Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme şi Jackie Chan a fost declarat mort în mod oficial, autorităţile americane au trecut cauza morţii “edem cerebral” şi s-au grăbit să închidă cazul. Abia 20 de ani mai târziu, când fiul lui şi-a pierdut şi el viaţa prematur şi misterios (Brandon Lee a fost împuşcat mortal, la filmările peliculei Corbul, cu o armă-recuzită, care a avut gloanţe adevărate), au apărut din nou speculaţiile unor crime odioase. Şi nerezolvate încă.

Jimi Hendrix

“Valorează mai mult mort decât viu”, a spus Mike Jeffrey, fostul manager al lui

, despre clientul de pe urma căruia a ridicat o poliţă de 2 milioane de dolari. Şi tot el a fost cel care a turnat vin şi pastile pe gâtul genialului muzician până când acesta a murit, în 1970. N-o spunem noi, ci chiar asasinul său, cu puţin timp înainte de a-şi pierde propria viaţă într-un accident de avion. Iar medicul John Bannister, care a încercat să-l readucă la viaţă pe Hendrix, odată ajuns la spital, confirmă, de asemenea, crima: “N-am văzut niciodată o cantitate atât de mare de vin cât am găsit în el! Pur şi simplu, s-a înecat în vin!” Totuşi, ce-a făcut poliţia în cazul morţii celui mai mare ghitarist din lume? A cerut frumuşel o autopsie care să le confirme bănuiala – că rebelul rocker s-a înecat cu propria vomă în timp ce se afla sub influenţa alcoolului – şi gata, caz închis! Nici măcar nu şi-au bătut capul să cerceteze mai amănunţit ce a făcut Monika Dannemann, iubita de-atunci a muzicianului, în noaptea morţii lui. Ea se afla cu el în ultimele lui clipe de viaţă şi a fost chiar învinuită de unii că ar fi întârziat chemarea Salvării…

În plus, un mare semn de întrebare e că, după dispariţia lui, Monika şi-a făcut o adevărată “carieră” din a fi logodnica regretatului chitarist: a dat tone de interviuri presei şi a invitat televiziunile la ea acasă, unde construise un altar dedicat fostului iubit. Şi asta în ciuda faptului că, în timpul celor 18 luni de relaţie cu Jimi, ea n-a apărut în nicio fotografie cu el, iar membrii trupei lui Hendrix nici măcar nu ştiau de existenţa ei. Suspect? Cel puţin! Dar prea târziu ca să ne mai facem iluzii că vom afla vreodată adevărul despre moartea rockerului! Dannemann e oale şi ulcele încă din 1996. Şi-a luat singură viaţa… Hm, oare ce-i apăsa conştiinţa?

Prinţesa Diana şi Marilyn Monroe

Întregul mapamond ştie cum s-au stins din viaţă

şi

. Una, într-un teribil accident auto, petrecut în pasajul Pont de l’Alma din Paris, pe 31 august 1997, şi alta, în propriul pat din Brentwood, goală şi cu mâna pe telefon. Dispariţia lor înainte de vreme şi atât de surprinzătoare a dat naştere unor conspiraţii la cel mai înalt nivel. În cazul morţii lui Lady Di, s-a pus problema – în mod neoficial, bineînţeles – a implicării familiei regale britanice în planul de a o împiedica pe Prinţesa Inimilor, adică pe fosta soţie a viitorului Rege al Marii Britanii, să se mărite cu miliardarul musulman Dodi Al-Fayed. Ancheta iniţială, făcută de francezi, a conchis că Prinţesa Diana a murit în accidentul auto din cauza şoferului care a pierdut controlul maşinii. Dar paparazzi care urmăreau cuplul VIP au avut vreun amestec? Familia regală britanică a fost, în vreun fel, părtaşă? Verdictul oficial, oferit în 2008 de juriu, a fost “omor ilegal” şi acolo a rămas înţepenită întreaga poveste. Şi asta în ciuda declaraţiei zguduitoare pe care un cuplu de americani, Robin şi Jack Firestone pe numele lor, a făcut-o în mai 2019. Ei susţin că au fost martori la accident şi că au văzut două maşini negre, cu geamuri fumurii, care opriseră în faţa Mercedesului prinţesei şi care, cel mai probabil, provocaseră accidentul. Acestor martori nu li s-a permis să dea declaraţii oficiale nici de către autorităţile franceze, nici de cele britanice, ceea ce nu face decât să adâncească şi mai mult misterul morţii lui Lady Di.

Cel acuzat, tot în mod neoficial, de dispariţia starului din Domnii preferă blondele (1953) a fost nimeni altul decât preşedintele SUA, John F. Kennedy, care ar fi avut o aventură cu frumoasa actriţă şi şi-ar fi dorit păstrarea secretului. Acuzaţiile au întârziat, bineînţeles, să apară, iar decesul lui Marilyn, la numai 36 de ani, a fost declarat “accident”, după care schimbat în “posibilă sinucidere”. Ceea ce ne duce pe noi cu gândul la o eventuală crimă e faptul că nu s-a găsit, la autopsie, nici urmă de capsule în stomacul victimei, iar Monroe a murit, chipurile, după ce înghiţise un număr mare pastile. Mai veridic e să i se fi administrat o injecţie cu barbiturice, ceea ce ar justifica şi mica vânătaie din partea inferioară a trupului divei. Şi-n cazul ei, poliţia din LA a început o nouă investigaţie (încă din 1982!), doar că rezultatul ei se lasă aşteptat şi-n ziua de azi!        

Mai multe