A fost înmormântat în ziua pronunţării decesului, fără slujbă. Era atât de urât, încât nimeni nu l-a condus pe ultimul drum. Despre ce actor e vorba?

20 august 2021   News

Atunci când i-a venit sfârşitul, n-a fost nimeni care să-l jelească şi să-i ducă dorul. Se pare că trupul lui neînsufleţit nici măcar nu apucase să se răcească, că a şi fost băgat în pământ.

A fost înmormântat în aceeaşi zi în care a fost descoperit mort. De fapt, nici nu trecuseră cinci ore de când fusese descoperit că-şi dăduse ultima suflare, că a şi fost băgat în sicriu. Nimeni, nici măcar fiica lui, cea de-a treia soţie sau prietenii nu s-au catadicsit să apară la înmormântare şi să-şi ia „Adio!” de la el. Despre cine e vorba?

Despre Andy Griffith, mort pe 2 iulie 2012, găsit a doua zi şi înmormântat aproape 5 ore mai târziu. Actorul avea 86 de ani în acea zi de marţi fatidică şi mulţi dintre apropiaţii lui considerau că individul a făcut degeaba umbră pe pâmânt atâta amar de vreme.

Andy se afla acasă la el, în Dare County, când şi-a dat ultima suflare, la ora 7 dimineaţa, pe 2 iulie 2012. Salvarea a fost chemată la faţa locului, a examinat trupul neînsufleţit şi a pronunţat decesul fără ca măcar să facă cunoscută cauza decesului.

Dintr-un comunicat de presă emis totuşi de familie, aflăm că Griffith a fost înmomântat pe Insula Roanoke, iar purtătorul de cuvânt al firmei care s-a ocupat de toate cele necesare a declarat că familia a cerut să fie înmomântat cât mai repede posibil, iar întreaga operaţiune s-a încheiat până-n prânz, adică la 11.30.

„E foarte ciudat ca cineva să fie înmormântat imediat ce e descoperit mort. În cei 32 de ani de când lucrez la pompe funebre, n-au auzit de aşa ceva!”, a declarat Larry F. Stegall, directorul unei asociaţii ce activează în domeniu.

Conform certificatului său de deces, actorul legendar murise cu 24 de ore înainte de-a fi descoperit. Cauza medicală a fost infarctul, dar nu se ştie ce anume a cauzat infarctul. Totuşi, la vârsta pe care o avea, orice era posibil, nu?

Mai important e că starul cinematografic n-a avut parte de slujbă, nu s-a sinchisit nimeni să fie prezent la înmormântarea lui şi n-a venit nimeni să-l conducă pe ultimul drum pe Griffith. De ce atâta grabă de-a fi înmormântat şi de unde lipsa de interes din partea familiei şi-a prietenilor?

În ultimii lui ani de viaţă, Andy devenise complet antipatic pentru cei din jur, aşadar nici fiica lui, nici fosta soţie n-au plănuit să meargă la înmormântare. Trist, nu?

Andy Griffith a fost actor american, producător TV, cântăreţ de gospel şi scenarist cu o carieră întinsă pe şapte decenii în muzică şi televiziune. A fost nominalizat la premiul Tony pentru două roluri şi a câştigat notorietate cu roluri în filme precum A Face in the Crowd (1957) şi No Time for Seargeants (1958) sau emisiunea The Andy Griffith Show (1960-1968) şi serialul Matlock (1986-1995).

Foto - Profimedia

Mai multe