A murit Gabi Luncă! Artista fusese diagnosticată cu coronavirus. Dramele care i-au marcat viaţa: şi-a pierdut un copil şi a învins o boală necruţătoare

2 aprilie 2021   News

Ne-a părăsit şi Gabi Luncă! Artista de 81 de ani fusese diagnosticată cu coronavirus şi se afla de câteva săptămâni în spital. 

"După 23 ani, din nou împreuna! Cântă împreună Celui pe care l-au iubit şi l-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem", a scris fiica artistei, Rebeca Onoriu, la o poza ce îi infăţişează pe părinţii ei dispăruţi.

"Au fost două teste pozitive. Ne-am internat acum patru zile...Nu era vaccinată. Nici nu ne-am fi gândit. Am protejat-o cât am putut, însă, din păcate, nu a ţinut de noi. Noi nu i-am spus dânsei că e vorba de COVID, am spus că e vorba de o pneumonie, însă e o femeie unsă cu toate alifiile şi atunci când ai atâta tratament şi injecţii, nu mai e cazul de glumă'', spunea fiica artistei,  Rebeca Onoriu, de curând.

Gabi Luncă s-a pocăit după ce i-a murit primul copil. Artista îşi dorea să devină mamă, dar momentul se lăsa aşteptat.

”Am început să mă rog şi să sper că vom putea şi noi avea copii şi o familie fericită, dar nu primeam niciun răspuns”, mărturisea  solista.

La un moment dat, ruga i s-a împlinit. Un moment de neatenţie a costat-o însă scump. Însărcinată fiind, de bucuria revederii unor prieteni, a băut puţin gin. ”Eram însărcinată în trei luni. Am simţit că nu sunt prea bine şi că sunt pe cale să pierd sarcina.”, povesteşte Gabi Luncă. S-a rugat la Dumezeu să nu îi ia copilul. Atunci a făcut o promisiune, că se va pocăi: ”Dacă nu mă voi pocăi să-mi iei copilul”. Artista a adus pe lume o fetiţă. ”Eu nu-i spusesem lui Onoriu de promisiunea pe care o făcusem când era să pierd sarcina. Oricine se uita la ea, o vedea ca pe oricare copil normal, dar de câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil. Cum apăream eu la pătuţul ei, fetiţa mea se schimba la faţă şi, din albă devenea pământie şi începea să devină agitată. Am înţeles că nu se manifesta aşa numai în prezenţa mea.”, povestea artista în cartea Povestea vieţii noastre. Fetiţa a murit în ziua în care a fost botezată. Artista nu a mai rămas mult timp însărcinată. Avea 32 de ani şi spera. “Dacă îmi dai un băiat am să mă pocăiesc… Era a doua oară când îi promiteam lui Dumnezeu că am să mă pocăiesc, fără să ştie nimeni de rugăciunea mea”, spunea ea. Minunea nu s-a lăsat mult aşteptată. A avut un băiat  şi i-a pus numele Emanuel. Apoi au venit şi cele trei fete: Estera, Sara şi Rebecca. După prima naştere, ea şi soţul ei au trecut la penticostali. Au renunţat la cântat, dar se luptau cu lipsurile financiare. ”Onoriu avea 7 acordeoane, vândusem 6 din ele”, spune artista. Aşa au ajuns să cânte numai muzică religioasă.

În 2009, un control la sân a pus-o în faţa unui diagnostic crunt: avea cancer. ”Pe 21 decembrie am fost operată la Spitalul Fundeni. Vă daţi seama cum a fost când mi-am revenit din operaţie şi am putut să mă uit în oglindă? Slăbită, cu o faţă de nerecunoscut, fără un sân? ”, mărturisea artista.

Ca o ironie a sorţii, Gabi Luncă a câştigat lupta cu această boală necruţătoare, dar a fost învinsă de coronavirus.

Mai multe