A murit Ion Dichiseanu! Marele actor se lupta de câteva luni bune cu boala. S-a stins în braţele fiicei sale

20 mai 2021   News

Iubea viaţa, adora să fie în faţa publicului şi spera să mai apune să se plimbe cu nepoata pe care o adora, dar destinul nu a fost de partea lui. Ion Dichiseanu a murit astăzi la spitalul Floreasca.

Marele actor avea 87 de ani şi se afla de luni bune în spital.

“A murit în bratele Ioanei, asa cum şi-a dorit să se întâmple, să-i fie alături. A murit la ora 3 (n.r.- ora 15.00), atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simţea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize… De ieri se simţea mai rău, s-a decompensat şi, după 4 luni în spital, a murit.”, a spus Simona Florescu pentru Fanatik.ro.

Ion Dichiseanu trecuse prin câteva momente de cumpănă, dar medicii erau optimişti şi sperau că acesta va depăşi starea critică.

„Culmea e că nu a fost o suferinţă anume. El s-a lăsat de fumat de trei ani. A avut o saturaţie uşor scăzută la plămâni, nu ceva alarmant, dar aşa se situa el. În noiembrie a avut simptome care i-au dat de bănuit. A făcut o radiografie şi un CT, dar i s-a pus un diagnostic greşit, l-au trimis la bronhoscopie. La 11 zile după bronhoscopie s-a prăbuşit", spunea fiica actorului la Prima TV.

Ioana a susţinut întotdeauna că tatăl ei a fost diagnosticat greşit şi că situaţia medicală complicată în care se afla avea o sursă sigură, o clinică privată.

"Vreau să mă consult întâi cu un avocat şi să mi se spună ce şanse am să dovedesc că a fost malpraxis.  S-a întâmplat la un consult privat, la o clinică privată. Voi strânge dovezile şi le voi pune cap la cap. Analizele au fost interpretate greşit. Ni s-a spus că este cancer. Nu era cancer! Deci oamenii de acolo au citit că ar avea cancer. L-au trimis la o bronhoscopie, la o altă clinică privată, pentru a i se preleva şi o biopsie.

La acea biopsie, o bacterie i-a infectat plămânul. Nu este vorba despre coronavirus.  A avut un diagnostic greu. Aşa a ajuns la Spitalul Floreasca”, spunea, de curând, Ioana Dichiseanu la Antena 3.

Mai multe