A murit o legendă rock! Trupa The Rolling Stones este în doliu, toboşarul Charlie Watts s-a stins la vârsta de 80 de ani

25 august 2021   News

Charlie Watts a murit marţi la un spital din Londra. Legendarul toboşar s-a stins ”în pace” la vârsta de 80 de ani.

Bernard Doherty, omul său de PR, a confirmat trista veste. Charlie Watts se retrăsese din activitate la începutul lunii, după o intervenţie medicală, chiar înainte ca trupa The Rolling Stones să stabilească noi date de spectacol, show-uri amânate din cauza pandemiei. Pentru aceste concerte fusese selectat Steve Jordan, toboşarul trupei Keith Richards.

Purtătorul de cuvânt al trupei a emis ieri un comunicat de presă: ”Cu un imens regret, vă anunţăm pierderea iubitului nostru toboşar Charlie Watts. S-a stins în pace, mai devreme, la un spital din Londra, înconjurat de familia sa.”

Regretele tuturor celor care l-au iubit au continuat să curgă:

”Toată lumea crede că Mick şi Keith sunt The Rolling Stones. Ei bine, nu. Charlie Watts este!”, a declarat Keith Richards, chitaristul trupei.

”Vă rugăm să respectaţi intimitatea şi nevoia de linişte a familiei, în această perioadă grea”, se mai spune în comunicat.

Charlie Watts s-a născut la Londra, pe 2 iunie 1941. Muzica l-a cucerit încă din adolescenţă, a scris Stanley Booth în “The True Adventures of the Rolling Stones”.

Watts obişnuia să îşi folosească creioanele pe post de beţe de tobă, înainte de a-şi începe cariera în publicitate, în 1961. Petrecând mult timp prin cluburile de blues ale Londrei, nu a durat mult până şi-a întâlnit viitorii colegi cu care a scris istorie.

În 1963, The Rolling Stones au ieşit cu primul single, un cover al lui Chuck Berry, “Come On”.

Doi ani mai târziu, trupa a ajuns nr.1 cu hit-ul ”I Can’t Get No Satisfaction”. Şi de acolo s-a scris istorie.

Drum lin în lumină, Charlie Watts!

Foto: Profimedia

Mai multe