A născut gemeni la 64 de ani, dar statul i-a luat copiii! Povestea unei pensionare care nu şi-a putut creşte moştenitorii

15 martie 2021   News

A adus pe lume gemeni la vârsta de 64 de ani. Din păcate, femeia pensionară nu s-a putut bucura aşa de mult de copiii săi deoarece statul a decis să îi ia din grija ei! Cazul ei e cunoscut în lumea întreagă!

Mauricia Ibanez a născut gemeni pe 14 februarie 2017. Nimic neobişnuit până aici...dar imediat s-a aflat vârsta ei! Aceasta împlinise deja 64 de ani şi de o bună perioadă de timp era deja pensionară. Credea că o să se bucure de copiii săi, dar statul a luat imediat decizia. 

Autorităţile au considerat-o incapabilă să aibă grijă de ei şi i-au preluat la scurt timp după naştere. Mauricia Ibanez este cea mai în vârstă mamă din Spania. Recent, Curtea Supremă a Spaniei a menţinut o decizie de pe 22 aprilie 2020 a Curţii Provinciale din Burgos care o lasă fără copii motivând că nu ii îngrijeşte în 'condiţii optime'.

Despre ce este vorba mai exact? Instanţa nu a oferit multe detalii, dar a precizat că gemenii vor fi într-o condiţie vulnerabilă dacă vor sta alături de mama lor biologică, aşa că e mai bine să crească departe de ea. Judecătorii au precizat că decizia a fost luată în baza analizei unor experţi, şi nu din cauza vârstei sau a stării sale de sănătate mentală a mamei, scrie sport.ro.

Cu toate acestea, Mauricia Ibanez şi-a putut vizita periodic gemenii, micuţii fiind de la naştere crescuţi de o familie adoptivă. El Pais a scris că Mauricia, care s-a pensionat mai devreme decât i-ar fi permis legea în mod normal, ar fi fost lăsată să o facă pe motive psihiatrice.

Foto: Captură Youtube

Mai multe