Actorii cu cele mai mari încasări de box office în 2010

23 decembrie 2010   News

Topul Forbes de anul acesta al celor mai profitabili actori de la Hollywood o clasează pe un surprinzător loc 2 pe Mia Wasikowska. Prea puţin cunoscută de marele public, Wasikowska i-a devanasat graţios pe faimoşii Robert Downey Jr. şi Daniel Radcliffe. Explicaţia: tânăra actriţă

Topul Forbes de anul acesta al celor mai profitabili actori de la Hollywood o clasează pe un surprinzător loc 2 pe Mia Wasikowska.

Prea puţin cunoscută de marele public, Wasikowska i-a devanasat graţios pe faimoşii Robert Downey Jr. şi Daniel Radcliffe. Explicaţia: tânăra actriţă a deţinut rolul principal în filmul Alice în Ţara Minunilor, dar a jucat şi în comedia de succes The Kids Are All Right, cele două pelicule adunând 1,03 miliarde de dolari la box office-ul american. Astfel, australianca de 21 de ani se află la egalitate în topul Forbes cu Johnny Depp, colegul ei de platou la Alice în Ţara Minunilor.

Poziţia fruntaşă i-a revenit lui Leonardo DiCaprio, ale cărui filme, Inception şi Shutter Island au încasat împreună la nivel mondial 1,16 miliarde de dolari. Cât despre „codaşii” Downey Jr. şi Radcliffe, ei s-au plasat pe locurile 3 şi 4, cu 807 milioane de dolari (graţie blockbusterului Iron Man) şi, respectiv, 780 de milioane (câştigate de penultima parte a seriei Harry Potter). Următorul în top este Robert Pattinson, cu 749 de milioane încasate de Twilight: Eclipse. Anul următor, va fi interesant de urmărit evoluţia Miei Wasikowska, întrucât actriţa deţine rolul principal într-o nouă adaptare a romanului lui Charlotte Brontë, Jane Eyre.

Foto: Northfoto

Mai multe