Actriţa din Game of Thrones a recunoscut că a fost hărţuită sexual de către Harvey Weinstein

18 octombrie 2017   News

O nouă victimă a producătorului hollywoodian Harvey Weinstein găseşte puterea de a povesti lumii întregi clipele groaznice prin care a trecut de fiecare dată când l-a întâlnit. Lena Headey, interpreta lui Cersei Lannister, din serialul de succes ”Game of Thrones”, a fost cea care a mărturisit că ”monstrul de la Hollywood” a hărţuit-o sexual de două ori şi că a ameninţat-o ”să nu spună nimănui” despre cele întâmplate.

Lena a vorbit despre experienţa traumatizantă prin care a trecut din cauza producătorului Harvey Weinstein

Lena Headey s-a alăturat femeilor care au povestit cum Harvey Weinstein le-a hărţuit sexual, povestind totodată cum a reuşit acesta să muşamalizeze multe dintre faptele sale. ”Prima oară când l-am întâlnit pe Harvey Weinstein se întâmpla la Festivalul de film de la Veneţia. (...) La un moment dat, Harvey mi-a spus să-l urmez în apă. Am intrat şi el s-a oprit pentru a face nişte comentarii sugestive, nişte gesturi nepotrivite, la care eu am râs isteric, pentru că eram şocată. Îmi amintesc că-mi spuneam că trebuie să fie o glumă, de aceea i-am zis: ”Hai, fii serios! E ca şi cum mi-aş săruta tatăl! Hai să ne întoarcem la ceilalţi, să bem ceva. Apoi, n-am mai apărut în niciun film Miramax”, şi-a început Lena Headey pledoaria pe Twitter.

O ştim din ”Game of Thrones”, unde o joacă pe Cersei Lannister

Actriţa a povestit şi despre a doua oară când l-a întâlnit pe Harvey, mărturisind că experienţa a fost de-a dreptul traumatizantă. ”Următoarea dată a fost în Los Angeles. Câţiva ani mai târziu. Mereu m-am gândit că n-o să mai încerce niciodată nimic cu mine, după ce i-am râs în faţă şi i-am spus că între noi n-o să se întâmple niciodată nimic. Credeam că-mi respectă limitele şi că, poate, vrea să vorbim despre munca mea. Mi-a spus să ne întâlnim la micul dejun. Am mâncat împreună şi am vorbit despre filme. M-a întrebat de câteva ori despre starea vieţii mele amoroase, dar am dus discuţia către lucruri mai puţin personale. (...) Apoi, m-a invitat în camera lui, căci are să-mi arate un scenariu. Ne-am îndreptat spre lift, iar dispoziţia mea s-a schimbat, corpul meu a intrat în alertă. Îmi amintesc că liftul urca, iar eu i-am spus lui Harvey că nu sunt interesată de nimic altceva decât muncă, aşa că să nu se gândească că o să se întâmple altceva. Nu ştiu cum de am găsit puterea să vorbesc în acel moment, poate din cauza faptului că am avut o nevoie acută de a mă proteja.”,  relatează starul hollywoodian.

În cele din urmă, Lena a publicat pe Twitter şi scenariul după care Harvey a acţionat odată ce a ştiut că actriţa nu-i va cădea în plasă. ”După ce i-am spus asta, era tăcut. Furios. Am ieşit din lift şi ne-am îndreptat spre camera lui. Mâna lui era pe spatele mele, mă dirija să merg înainte, fără, însă, a-mi spune vreun cuvânt. Mă simţeam lipsită de putere, şi-a încercat cartela de acces, dar n-a funcţionat. Acela a fost momentul în care s-a înfuriat de-a dreptul. M-a condus, din nou, spre lift, ţinându-mă de mână puternic, a plătit pentru maşina mea şi mi-a spus la ureche: <<Nu spune nimănui despre asta. Nici agentului tău, nici managerului tău.>>. Am intrat în maşină şi-am început să plâng”, a fost ceea ce a povestit actriţa din „Game of  Thrones”.

Mai multe