Adio, Emmanuelle! A murit starleta din filmul erotic cult care a făcut ravagii și în România

23 octombrie 2024   News

Christine Boisson, actrița devenită celebră după ce a jucat în celebrul film care a înnebunit toți bărbații, a murit la 68 de ani.

Seducătoarea și iconica actriță din anii 1970 s-a stins din viață ieri. Christine Boisson a murit luni la vârsta de 68 de ani, a relatat AFP, după un anunț dat de la fiica sa. „Ea s-a alăturat stelelor și aș vrea să fie amintită cu grație, pentru că a fost o actriță grațioasă”, a declarat fiica sa, Juliette Kowski, pentru AFP.

Tânăr model, ea a fost recrutată la vârsta de 17 ani de regizorul Just Jaeckin pentru a o interpreta pe Marie-Ange, o adolescentă sălbatică devenită celebră pentru o scenă de masturbare în filmul erotic cult „Emmanuelle” (1974). Filmul, care a avut o incredibilă priză la public, devenind un blockbuster în Franța, a fost bazat pe un roman cu același nume despre aventurile amoroase ale unei tinere franțuzoaice în societatea din Bangkok. De atunci au apărut mai multe remake-uri, cel mai recent în 2024.

În anii 1970, Christine Boisson a interpretat o serie de roluri, multe dintre ele nud, înainte de a le refuza sistematic și de a se dedica teatrului. „Nu i-a plăcut deloc asocierea ei cu filmele erotice”, avea să confirme mai târziu Juliette Kowski.

Născută la Salon-de-Provence (Bouches-du-Rhône) și formată la Conservator, actrița a jucat în aproximativ cincizeci de filme în regia lui Alain Robbe-Grillet, Yves Boisset, Claude Lelouch, Olivier Assayas, Philippe Garrel și Laetitia Masson, iar mai recent alături de Maïwenn în „Le bal des actrices”.

Marea descoperire a doamnei Boisson în cinematografia dramatică a venit cu filmul în limba italiană al lui Michelangelo Antonioni din 1982, „Identificarea unei femei” , în care a jucat rolul unei actrițe. Ulterior, ea a jucat roluri principale în numeroase alte filme internaționale.

În 1984, ea a primit Prix Romy Schneider, un premiu acordat în fiecare an unei tinere actrițe din Franța. Majoritatea filmelor doamnei Boisson au fost în limba franceză, dar a trecut ocazional și la filme în limba engleză. În 2002, a jucat rolul comandantului Dominique în thrillerul lui Jonathan Demme „The Truth About Charlie”, în care au mai jucat Mark Wahlberg, Thandiwe Newton și Tim Robbins.

Din păcate, finalul vieții i-a fost marcat de depresie. În 2010, această actriță, care se declarase în presă victimă a incestului matern, a încercat să sară de la fereastră. De atunci, ea nu mai lucra aproape deloc și suferea de sindrom pulmonar, o „boală a fumătorului”, potrivit celor declarat de fiica sa.

FOTO: Profimedia

Mai multe