Adrian Năstase, la 70 de ani: “Am sentimentul că a început să-mi placă să interacţionez mai curând cu obiecte decât cu oameni”

25 iunie 2020   News

Adrian Năstase a împlinit în urmă cu câteva zile 70 de ani. Fostul premier recunoaşte că în ultimii ani a resimţit din plin gustul dezamăgirilor trăite.

“Calendarul trece, în fiecare an, prin această zi care desparte două zodii. Pentru mine, trece pentru a 70-a oară. Adună, în continuare, întamplări, bucurii, tristeţi, speranţe, dezamăgiri, trădări, călătorii (puţine, in ultimul an), lecturi… Încet-încet, şi ele se transformă în amintiri. Iar acestea se estompează lăsand locul unor semne de întrebare care nu îşi mai găsesc răspunsuri.

Epidemia de coronavirus, prin izolarea impusă, a însemnat un fel de exil. Ciudat este faptul că uneori am sentimentul că a început să-mi placă să interacţionez mai curând cu obiecte decât cu oameni. Poate că este şi oboseala adunată de-a lungul anilor sau dezamăgirile din ultima vreme. Deşi, tot mai adesea, binele şi răul s-au transformat în nuanţe de gri”, mărturiseşte fostul politician pe blog.

Adrian Năstase se simte cel mai bine lângă familie. “Scriam acum ceva timp că universul pe care l-am redescoperit, în ultimii ani, este familia. Dana, băietii, nepoţii mi-au dat energia necesară pentru a trece prin încercări şi de a lua lucrurile de la capăt. Aniversarea mea de acum li se datorează”.

Mai multe