Afecțiunea de care suferă Kim Kardashian, în ciuda succesului fulminat în afaceri
Este frumoasă, sexy, celebră și putred de bogată. Căci domnișorica voluptoasă de acum câțiva ani a ajuns o antreprenoare de succes.
Reinventare! Acesta este probabil cuvântul care ar descrie-o cel mai bine pe Kim Kardashian. Diva incontestabilă a reality-show-urilor a luat-o de la capăt, fără a se lăsa învinsă de încercări, ori de câte ori a fost nevoie.
Acum este celebră, mamă responsabilă, avocat cu acte și femeie de afaceri care se bucură de un succes colosal.
Cu toate acestea, există și o parte mai puțin plăcută, pe care Kim Kardashian o recunoaște. Vedeta a mărturisit că suferă de o afecțiune destul de serioasă: este vorba de sindromul impostorului.
Kim Kardashian apare pe coperta Time Magazine, în numărul dedicat topului celor mai influente companii din 2023. Într-un interviu acordat celebrei publicații americane, a vorbit despre brandul pe care îl păstorește și îl conduce alături de directorul executiv Jens Grede și soția sa Emma.
S-a tot spus că firma sa SKIMS a făcut 500 milioane de dolari în 2022, cu 25% mai mult decât fusese estimat și cu 80% mai mult comparativ cu 2021. Este așadar, fără îndoială, unul din business-urile de succes.
”Normal că am avut speranțe, însă cifrele ne-au întrecut așteptările”, mărturisește pentru Time Kim Kardashian.
”Sufăr în continuare de sindromul impostorului, încă nu am reușit să vindec această parte din mine”, a subliniat, cu sinceritate, vedeta.
Ce este sindromul impostorului?
Sindromul impostorului (cunoscut și sub numele de fenomenul impostorului, impostorism, sindrom de fraudă sau experiența impostorului) este un tipar psihologic în care un individ își pune la îndoială abilitățile, talentele sau realizările și are o teamă persistentă interiorizată de a fi expus ca „impostor”.
Sindromul impostorului afectează, potrivit cercetătorilor, mai bine de 70% din populația adultă, potrivit doc.ro.
Sindromul impostorului a fost pentru prima dată identificat în anul 1978 de către psihologii Pauline R. Clance și Suzanne A. Imes. Acestea au descris sindromul impostorului ca fiind caracterizat de incapacitatea adulților de a-și accepta realizările profesionale și de teama persistentă a acestora de a fi deconspirați de cei din jur și de a-și pierde, astfel, statutul social.
În ciuda competențelor profesionale incontestabile, cei care suferă de acest sindrom se simt impostori și au certitudinea că nu merită succesul care li se atribuie. Ei își explică succesul lor că fiind o chestiune care ține mai mult de noroc, de sincronizare, de anumite coincidențe și nicidecum de competențele personale.
Iată că acest sindrom este recunoscut și de Kim Kardashian, ce pare serios zdruncinată, probabil din cauza copilăriei mai dificile, în care s-a confruntat cu devalorizarea personală.
Foto: Getty