”Al Fayed a fost un monstru, un prădător sexual fără nicio busolă morală”. Detalii negre ies la iveală

19 septembrie 2024   News

Cel care a fost la un pas de a deveni socrul răposatei Prințese Diana are parte de o expunere neagră. O latură nebănuită a ieșit la suprafață.

Prădător sexual! Cinci femei au mărturisit că au fost violate de fostul șef Harrods, Mohamed Al Fayed, când lucrau la magazinul universal de lux din Londra.

Detalii negre ies la iveală despre Mohamed Al Fayed. Miliardarul saudit e acuzat de o serie de violuri

BBC a notat mărturiile a peste 20 de foste angajate care spun că miliardarul saudit, care a murit anul trecut la vârsta de 94 de ani, le-a agresat sexual și inclusiv le-a violat.

Al-Fayed, prădătorul sexual de la Harrods. Detaliile negre ies la iveală

Documentarul și podcastul ”Al-Fayed: Predator at Harrods” au adunat dovezi potrivit cărora pe vremea când magnatul deținea Harrods nu numai că nu a intervenit, dar a și ajutat la acoperirea acuzațiilor de abuz.

Actualii proprietari ai Harrods au spus că au fost „complet înspăimântați” de acuzații și le-au cerut scuze victimelor. 

„Pânza de păianjen de corupție și abuz în această companie a fost incredibilă și foarte întunecată”, spune avocatul Bruce Drummond, dintr-o echipă juridică care reprezintă un număr de femei.

Atenție: această poveste conține detalii pe care unii le pot considera supărătoare.

Incidentele au avut loc la Londra, Paris, St Tropez și Abu Dhabi.

„A fost evident că nu vreau să se întâmple asta. Nu mi-am dat acordul. Am vrut doar să se termine”, spune una dintre femeile agresate, care a mărturisit că Fayed a violat-o în apartamentul său din Park Lane.

O altă femeie spune că era o adolescentă pe vremea când a violat-o magnatul saudit la adresa din Mayfair.

„Mohamed Al Fayed a fost un monstru, un prădător sexual fără nicio busolă morală”, spune ea, adăugând că tot personalul de la Harrods reprezenta „jucăriile” lui. Le controla, le domina, le înfricoșa.

„Toți eram atât de speriați. A cultivat în mod activ frica în noi. Dacă ne spunea să sărim, noi trebuia să întrebăm imediat doar cât de sus.”

Fayed s-a confruntat cu acuzații de agresiune sexuală în timp ce era în viață, dar aceste acuzații sunt de o amploare și o gravitate fără precedent. BBC crede că mai multe femei ar fi fost agresate.

Foto: Profimedia & Getty Images

Mai multe