Alexandru Arşinel, audiat la DIICOT

11 ianuarie 2018   News

Pentru că transplantul său renal a fost făcut de medicul Mihai Lucan, acuzat de delapidare, actorul a fost chemat la audieri.

Alexandru Arşinel a fost beneficiarul unui transplant renal făcut la clinica medicului Mihai Lucan. S-a vorbit atunci că ar fi putut exista unele favorizări care l-a privi pe actor, însă Alexandru Arşinel susţine că s-a respectat întreaga procedură.

În acest context, actorul a ajuns în această dimineaţă la sediul DIICOT pentru a fi audiat în dosarul care-l vizează pe medicul Mihai Lucan.

Medicul Mihai Lucan este acuzat de procurorii DIICOT de delapidare şi constituire a unui grup infracţional organizat, prejudiciul estimat fiind de 5 milioane lei. De asemenea, este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Citeşte şi:

Alexandru Arşinel a suferit un transplant de rinichi

Alexandru Arşinel, despre controversatul său transplant

Aparatura medicală performantă despre care procurorii susţin că ar fi aparţinut Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi pe care medicul Mihai Lucan ar fi folosit-o ilegal în clinica sa privată aparţine, de fapt şi de drept, profesorului, scrie magistratul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei prin care a respins arestarea preventivă.

Anchetatorii arată că un aparat medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la o clinică privată, unde a fost utilizat timp de şase ani.

Mai multe