Amalia Enache a străbătut Marocul de la sud la nord

31 ianuarie 2012   News

Vedeta Pro TV tocmai s-a întors din vacanţa petrecută în Maroc, de unde a venit încărcată cu fotografii frumoase şi amintiri de neuitat.

Vedeta Pro TV tocmai s-a întors din vacanţa petrecută în Maroc, de unde a venit încărcată cu fotografii frumoase şi amintiri de neuitat. Prezentatoare „Ştirilor nopţii” de la Pro TV şi-a petrecut vacanţa de iarnă în Maroc, o ţară pe care a încercat să o cunoască cât mai bine şi tocmai de aceea a străbătut-o de la sud la nord. „Marocul e în final pentru mine ca şi amintirea unei porţii de tajin sau cuscus, în varianta lor locală: cu zeci de condimente într-o singură porţie, cu amestec de carne ce se topeşte în gură, legume şi prune ori stafide dulci. Odată ce ai înţeles gustul, ţi-e foame mereu să mai iei o porţie. Şi ca ceramica lor caleidoscop – frumoasă de te-nnebuneşte, n-o uiţi, deşi rămâne acolo, departe”, a mărturisit Amalia.

Ea şi-a început călătoria din sud,

, povesteşte Amalia, care a rămas fascinată de suk – numele local pentru târg, cel mai mare din nordul Africii, aşa cum spun chiar localnicii.

, a mai spus ştirista.

Marrakech a fost următoarea destinaţie în care Amalia s-a oprit. În piaţa Jama el Fna, Amalia s-a bucurat de spectacolul oferit în plină stradă. „Aici toţi saltimbancii lumii par să-şi fi dat întâlnire, de la cei care fac şerpii să danseze, până la cei care încearcă să pescuiască sticle de suc cu o undiţă de care atârnă un covrig”, a povestit prezentatoarea, amuzată. Ea nu a ratat nici Grădina Majorelle şi s-a bucurat de un apus de soare lângă bazinul şi grădinile Menara.

vezi aici galeria foto

Dacă în Marrakech a ajuns cu autobuzul, spre Casablanca Amalia a luat trenul.

Călătoria Amaliei nu s-a încheiat aici, însă, deoarece este cunoscută pentru plăcerea pe care o are atunci când întâlneşte locuri încărcate de poveste. „Mi-am găsit liniştea deplină în vechiul port portughez din El Jadida, care m-a pregătit pentru nordul berber şi muntos, încărcat de istorie, cu Fes şi Meknes, unde pielea animalelor încă trece printr-un proces de pregătire şi vopsire numai cu ingrediente naturale din tot felul de seminţe culese de prin deşert sau din Atlas”, a mai dezvăluit vedeta. În Rabat, porturile, străzile, pieţele, târgurile şi oamenii nu i s-au părut Amaliei doar din altă lume, cât mai ales din alte timpuri. „Nu ştiu cum e o şedinţă de hipnoză în care te întorci în timp, dar acum îmi imaginez că e ca o vizită în lumea berberă. Acasă, mi-am dat seama că mă obişnuisem pe neştiute ca oraşul să răsune ca un cântec de câteva ori pe zi, aşa cum vuiesc acolo rugăciunile din moschei”, a recunoscut Amalia.

Foto: Pro TV

Mai multe