Amalia Enache colecţionează podoabe de la băştinaşi

10 februarie 2011   News

Amalia Enache are o colecţie impresionantă de podoabe tradiţionale aduse din toate colţurile de lume pe care le-a vizitat. Vedeta Pro Tv are un raft plin de zorzoane, mărgele, brăţări şi accesorii create şi purtate de

Amalia Enache are o colecţie impresionantă de podoabe tradiţionale aduse din toate colţurile de lume pe care le-a vizitat. Vedeta Pro Tv are un raft plin de zorzoane, mărgele, brăţări şi accesorii create şi purtate de băştinaşi.

Vezi aici galeria foto

“Le ştiu semnificaţiile religioase, sociale, istorice, fiecare mărgică e de fapt o parte de Enciclopedie despre un popor, un trib, o cultură, o ceremonie. Ele valorează infim în bani, multe arată rudimentar, dar sunt nepreţuite pentru mine pentru poveştile lor şi pentru că adună meşteşugul, talentul şi munca femeilor care le-au făcut cu mâinile şi priceperea lor. De când am început să călătoresc în toată lumea, singurele mele suveniruri din locurile respective sunt bijuteriile etnice şi, din când în când, câte o haină sau o eşarfă din diverse porturi”, povesteşte Amalia.

Mai multe