Angelina Jolie a fost răvăşitoare în Kenya. Uite ce mesaj a transmis refugiaţilor!

21 iunie 2017   News

A plecat din Los Angeles împreună cu cei şase copii, chiar de Ziua Tatălui, spre Africa, continentul de baştină al fetiţei Zahara (12 ani).  Angi a apărut ieri în Kenya, din nou la datorie, pentru a observa rezultatele vechii sale campanii împotriva violenţei sexuale. Ca trimisă specială a UNHCR ( Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi), actriţa are un rol important în sprijinirea refugiaţilor şi a victimelor violenţei sexuale.

A fost superbă la conferinţa din Kenya.

Ieri a marcat Ziua Mondială a Refugiaţilor prin prezenţa sa ca activist de primă clasă în Kenya, loc în care s-a întâlnit cu adolescente din rândul refugiaţilor. S-a adresat lor, dar şi membrilor Centrului Internaţional de Sprijinire a Păcii, pentru a atrage încă o dată atenţia asupra situaţiei refugiaţilor şi prevenirea abuzului sexual în situaţile de conflict. Nu numai că a fost convingătoare, dar a şi fermecat prin simpla ei prezenţă. A renunţat la hainele negre din ultima perioadă şi a îmbrăcat o pereche de pantaloni bej şi sacou în aceeaşi culoare, un tricou alb şi sandale cu talpă joasă nude, o apariţie discretă, dar surprinzătoare. Cât despre make-up, a purtat un ruj într-o nuanţă de roşu discret, care i s-a potrivit perfect, în ciuda faptului că ultimele apariţii ale divei au fost cam şterse, atât vestimentar, cât şi în ceea ce priveşte coafura şi machiajul.

A vorbit despre abuzuri sexuale şi situaţia refugiaţilor.

A ţinut un discurs emoţionant, după care a vizitat mai multe fete care s-au confruntat cu violenţa sexuală şi care chiar au devenit mamele unor copii rodul violurilor.  "Violenţa sexuală este şi mai gravă atunci când este produsă de cineva în uniformă care a depus un jurământ pentru a proteja. De aceea, este responsabilitatea celor care poartă uniforma să preia conducerea acum prin corectarea greşelilor din interior, oferind un exemplu. Trebuie să ne oprim şi să ne gândim o clipă la soarta tuturor celor care sunt nevoiţi să lase totul în urmă pentru a-şi salva viaţa”. Se pare că ţara din Africa,  Kenya, găzduieşte aproximativ 491.000 de refugiaţi, dintre care 101.713 provin din Sudul Sudanului, fiind cea mai rapidă criză a refugiaţilor din lume.

A plecat cu copiii în Kenya chiar de Ziua Tatălui.

Angi încă nu a apărut alături de cei şase copii în Africa, deşi au fost văzuţi împreună la terminalul de plecări de pe aeroportul din Los Angeles, duminică.

Foto: Hepta, Arhiva OK

Mai multe