Angelina Jolie, la catedră! Va fi profesor universitar

8 august 2016   News

Cu regia de film, nu prea i-a ieşit aşa cum şi-ar fi dorit. Filmele regizate de Jolie au fost controversate, criticate şi, apoi, uitate. Dar nimeni nu-i poate nega talentul oratoric, aşa că nu ar trebui să ne mire că vedeta a găsit un nou job, pe lângă cel de actriţă, regizoare şi activistă – unul la catedră.

Angelina Jolie & John Kerry au vorbit în iunie despre refugiaţi, la Washington

Angelina Jolie va avea, din toamnă, un curs universitar despre femei, pace şi securitate la Universitatea Georgetown din Washington. “Am fost încântată să mă întâlnesc cu Angelina Jolie în timpul călătoriei mele la Londra pentru a vorbi despre modalităţile în care Universitatea poate să continue colaborarea între programele noastre comune de ambele părţi ale Atlanticului”, a spus Melanie Verveer, director executiv al Institute for Wome, Peace and Security din Georgetown, în mai. “Abia aşteptăm să o primim pe Angelina şi pe fostul secretar Hague”.

Secretarul de Stat John Kerry şi Angie, reprezentanta Specială a Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi

Este acelaşi subiect care a adus-o în aceeaşi postură şi la Scoala de Economie din Londra, în mai, pentru a ţine timp de un an acest curs de master. “Este vital să le lărgim orizontul de cunoaştere despre cum să întărim drepturile femeilor şi să punem capăt impunităţii pentru crime care afectează atât de mult femeile, precum violenţa sexuală în vreme de conflict”, a declarat Angie în mai, când a acceptat rolul de profesor la SEL. “Abia aştept să predau şi să învăţ de la studenţi, cât şi să împărtăşesc cu ei propriile experienţe de lucru împreună cu guvernele şi cu Naţiunile Unite”, a adăugat ea.

Angelina va fi profesoară pentru un an la două instituţii universitare

Starul e susţinut personal şi de soţul ei, Brad Pitt, şi de cei 6 copii ai lor, şi va preda ca profesor universitar alături de William Hague, fostul secretar pe Externe al Marii Britanii. Acesta este cel cu care Angelina Jolie a lansat Iniţiativa de Prevenire a Violenţei Sexuale (PSVI) în 2012, sperând să elimine atacurile sexuale în zonele de război, şi tot împreună au organizat Summitul Global cu aceeaşi temă, în 2014.

FOTO HEPTA, GETTY IMAGES

Mai multe