Ashley Judd, la terapie intensivă după ce era să-şi piardă piciorul într-un accident în Africa. „De durere, muşcam dintr-un băţ şi urlam ca un animal sălbatic”

13 februarie 2021   News

Vedeta a suferit o căzătură „catastrofală” în jungla africană, unde Judd desfăşoară un program de conservare a naturii şi a speciilor aflate în pericol de dispariţie. Ashley a stat de vorbă cu jurnalistul Nicholas Kristof, de la New York Times, chiar de pe patul ei de la terapie intensivă, pentru a-i povesti experienţa incredibilă prin care a trecut.

Starul hollywoodian a povestit, din patul ei de la terapie intensivă din Africa de Sud, despre cele „55 de ore îngrozitoare” prin care a trecut ea. Ashley a explicat că s-a împiedicat de un copac căzut în întuneric, în timp ce încerca să descopere exemplare de bonobos, o specie de maimuţe pe cale de dispariţie. Iar accidentul era cât pe ce s-o coste pierderea piciorului, având în vedere că şi-a rupt osul în patru locuri şi şi-a lezat destul de grav nervul.

Întreaga experienţă trăită de vedetă – care a adus-o „în pragul rezistenţei umane” - a presupus şi să fie cărată de oameni sau pusă pe motocicletă, unde a trebuit să muşte dintr-un băţ de durere. „Urlam ca un animal sărbatic” de durere, timp în care îşi pierdea cunoştinţa şi apoi îşi revenea pentru câteva minute. În tot acel timp cât a durat transportul ei spre spital, actriţa recita printr-un pasaj din Biblie.

Totuşi, Ashley a profitat de privilegiul de a avea acces la ajutor medical, deoarece, în mod normal, o persoană din Congo, în aceeaşi situaţie, nu ar beneficia de aşa ceva, nu ar fi scoasă din sat pentru a ajunge la spital, ci şi-ar fi pierdut piciorul sau chiar viaţa după asemenea accident.

„Diferenţa dintre mine şi un localnic e că mie mi s-a permis să ajung, în 55 de ore, de la locul accidentului pe o masa de opereraţie în Africa de Sud”, a declarat actriţa adăugând că cele mai multe sate congoleze nu numai că nu au electricitate, dar nici măcar echipament medical de bază, precum nişte pastile de durere.

Mai multe