Averea Elenei Lasconi, prezentatoarea care a devenit primar la Câmpulung Muscel. Ce salariu încasa lunar de la Pro TV
Elena Lasconi, fosta prezentatoare de la Pro TV, e primar la Câmpulung Muscel. A luat deja primele decizii, i-a dat afară pe şefii Poliţiei Locale din oraş şi continuă să ia măsuri pentru cetăţeni, pentru a le proteja sănătatea în faţa coronavirusului. În urmă cu 14 ani vedeta a fost cucerită de acest oraş şi se pare că acolo s-a stabilit acum. Dar ce avere are fosta jurnalistă de la Pro TV? Ce bunuri deţine?
Elena Lasconi, actualul primar de la Câmpulung Muscel, a strâns în anii de muncă o avere considerabilă. Conform declaraţiei de avere, s-a aflat cu exactitate câte terenuri, case şi apartamente deţine aceasta, dar şi soţul. Nici la capitolul venituri nu sta rău, Elena Lasconi încasând câteva zeci de mii de lei din televiziune.
Elena Lasconi a fost prezentatoare la Pro TV din 1995, dar în 2020, după o carieră de aproximativ 25 de ani, şi-a dat demisia. A decis atunci să se implice în politică, să candideze ca primar al oraşului Câmpulung Muscel. Acolo deţine o casă de aproximativ 15 ani.
Înainte de a-şi depune candidatura de primar, Elena Lasconi a făcut publică declaraţia de avere, la fel ca mulţi alţi oameni politici. Astfel, Elena Lasconi deţine un teren de aproape 5.000 metri pătraţi în Câmpulung, cumpărat în 2005, în timp ce soţul ei a moştenit trei terenuri la Sornicesti (judeţul Olt), unul la Mogoşoaia (judeţul Ilfov) şi alte două la Topalu (judeţul Constanţa).
Pe numele Elenei Lasconi se mai află casa de la Câmpulung, cumpărată în 2005, dar şi un apartament la Bucureşti, cumpărat în 2001. Soţul ei a moştenit şi el două apartamente în Bucureşti. La rubrica datoriilor, Lasconi a completat două credite în valoare totală de aproximativ 300.000 de lei. La venituri anuale, încasate în 2019, Elena Lasconi a completat că a câştigat 72.000 de lei (6.000 de lei pe lună) în calitate de corespondent Pro TV. Soţul ei a încasat doar 8.213 lei de la cabinetul său de avocatură.
Viaţa Elenei Lasconi. A avut o copilărie grea
Fosta prezentatoare de la Pro TV nu s-a ferit niciodată să vorbească despre trecutul său.
"Am avut o copilărie în care am fost înconjurată de violenţă. Mi-aduc aminte că tata a făcut rost la un moment dat de o pungă cu pulpe de pui într-un sac de sare. Din păcate, nu am putut să mâncăm pulpele fiindcă erau foarte sărate. Până la 7 ani, am trăit într-o sărăcie mare. Bunica ne dădea pâine pe care o dădea la porci fiindcă nu aveam ce să mâncăm. Ne spunea că pâinea o să ne ajute să facem sânge grupa zero şi să fim sănătoşi. Slavă cerului că în clasa întâi ne-am mutat la bloc, cu mama şi cu tata, care au muncit pe brânci să nu ne lipsească nimic, chiar dacă asta însemna uneori să facă imposibilul. Mama este cel mai abil „general’ pe care l-am cunoscut în viaţa mea, şi am cunoscut unii de-adevăratelea, şi cel mai bun administrator"
Elena Lasconi s-a căsătorit prima oară la 18 ani
S-a căsătorit de tânără, la 18 ani, la 20 a născut-o pe Oana, fiica sa, iar la 21 a divorţat. "M-am căsătorit la 18 ani iar la 20 de ani am adus-o pe lume pe Oana, fiica mea. Oana e sufletul meu, e bucuria mea şi datorită ei sunt ceea ce sunt. Am divorţat pe când avea doar 2 ani şi de atunci ne avem una pe alta. De multe ori ne-a fost greu, au curs multe lacrimi dar acum dacă ne uităm în urmă ne dăm seama că “greul” de atunci a dus la binele de acum.", scria ea pe blogul său.
Elena Lasconi a lucrat la Pro TV 25 de ani
"M-am angajat la PROTV încă din 1995. La început am fost prezentator şi corespondent la PROTV Deva. Am realizat sute de reportaje cu şi despre minerii din Valea Jiului. Am coborât în mină să văd cum muncesc şi cum işi împart bucata de pâine între ei dar şi cu şobolanii din galerie. După mineriada din 1999 am ajuns la PROTV Bucureşti. Am fost prezentator la Stirile PROTV de dimineaţă şi prânz. Apoi corespondent special şi de război. Am transmis de la cutremurul din Turcia din 1999 care a făcut aproape 20 de mii de victime. De asemenea, am fost unul dintre corespondenţii care au transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000 ( o campanie fără precedent în România de intr-ajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat şi Transilvania). Am fost în Afganistan. Am cunoscut militarii noştri, am fost cu ei cu TAB-ul pe teren, am plâns şi am râs cu ei, am văzut cât de apreciaţi sunt de americani, cât sunt de capabili. Ei sunt genul acela de oameni care te fac să te simţi mândru ca eşti român. Că nu sunt doar vorbe goale, că e o stare de spirit."
Foto: Facebook