Bărbaţii celebri cu care s-a iubit Elizabeth Montgomery. Actriţa l-a ''vrăjit'' şi pe Elvis Presley

30 noiembrie 2020   News

În ciuda copilăriei dificile şi a celor patru mariaje tumultuoase, actriţa din serialul Bewitched a „vrăjit“ nişte playboys veritabili precum Elvis Presley, Gary Cooper şi fostul preşedinte J.F. Kennedy

O cunoaşte o lume întreagă din serialul difuzat şi-n România Ce vrăji a mai făcut nevasta mea (1964), însă dramele trăite de ea în spatele camerelor de filmat sunt mai spectaculoase decât cele de pe micul ecran. Una dintre cele mai sexy femei de la Hollywood, în anii ’60-’70, s-a născut într-o familie înstărită, dar a avut un tată foarte strict, actorul Robert Montgomery, care ajunsese să invidieze succesul fiicei şi să-i critice aspru cariera şi partenerii de viaţă. „Liz vrăjea orice bărbat“, a declarat Herbie Pilato, autorul biografiei Twitch Upon A Star. „Dar era atrasă numai de băieţi răi în semn de rebeliune împotriva tatălui ei. Gary Cooper, care era mai în vârstă, a plăcut-o foarte mult, la fel şi J.F. Kennedy, iar Elvis flirta neruşinat cu Elizabeth pe platoul de filmare de la Kid Galahad.“ Primul ei soţ a fost bogătaşul Fred Cammann, care avea 10 ani mai mult decât ea şi multe pretenţii casnice de la cea care urma să devină un star hollywoodian răvnit de mulţi. Al doilea ei partener de viaţă a fost Gig Young, un alcoolic violent, cu 25 de ani mai în vârstă decât ea, care şi-a împuşcat mortal următoarea soţie şi apoi s-a sinucis.

Cel de-al treilea mariaj al divei n-a fost nici el mult mai reuşit. Producătorul serialului Ce vrăji a mai făcut nevasta mea, Bill Asher, un bărbat tot mult prea matur pentru ea, a încurajat-o pe Liz să-şi continue cariera, dar a şi plictisit-o teribil. După câteva sezoane de Bewitched, starul unuia dintre cele mai de succes show-uri TV din SUA a început o aventură cu regizorul Richard Michaels, care a distrus relaţia cu Asher, în ciuda celor trei copii pe care-i aveau împreună: Rebecca (51), Robert (55) şi Bill (56). Singurul bărbat mai tânăr din viaţa actriţei a fost Robert Foxworth, cunoscut pentru prestaţia sa din Falcon Crest, dar şi pentru faptul că a refuzat rolul J.R. Ewing din Dallas.

Nunta lor a avut loc după 20 de ani de relaţie, abia după ce ea şi-a încheiat aventura cu balerinul Alexandr Godunov, un alt alcoolic răpus prematur de viciul său. Când întreaga viaţă a vedetei se afla, în sfârşit, pe făgaşul normal, Liz a fost diagnosticată cu cancer. Iar, la şase săptămâni de la primirea cruntei veşti, a murit. Ultima ei dorinţă a fost să-şi ia singură „Adio!“ de la viaţă. A glumit cu membrii familiei să primească nişte Piña Colada în perfuzie, apoi le-a cerut acestora să iasă din camera ei. Elizabeth Montgomery şi-a dat ultima suflare pe 18 mai 1995, în vila sa cu 26 de camere din Beverly Hills. Avea 62 de ani.

Mai multe