Berlinale 2017. "Ana, mon amour" - Ursul de Argint pentru montaj, prin Dana Bunescu. Ursul de Aur - primit de Ildikó Enyedi

18 februarie 2017   News

Ediţia a 67-a a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin a ajuns la final.

Distribuţia filmului ”Ana, mon amour”

Filmul "Ana, mon amour" a primit trofeul Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj, prin Dana Bunescu, în cadrul unei gale care s-a desfăşurat în această seară la Berlin.

Dana Bunescu are 47 de ani şi este inginer de sunet, monteur şi regizor. Ea a regizat filmul 3000 de Euro, negociabil. Printre filmele montate de Dana Bunescu se numără „Poziţia copilului”, „Q.E.D”, „4 luni, trei săptămâni şi 2 zile” şi „Moartea domnului Lăzărescu”.

Ildikó Enyedi este marea câştigătoare a Berlinalei 2017, pentru "On body and soul" FOTO: Florin Ghioca

Ora 21:02 - Premiul pentru cel mai bun film şi trofeul Ursul de Aur - On body and soul, regizat de Ildikó Enyedi (foto sus), care a primit şi trei premii din partea juriilor independente, printre care şi un premiu FIPRESCI.

Ora 20:57 - Premiul special al juriului - Félicité, o coproducţie Franţa / Senegal / Belgia / Germania / Liban.

Ora 20:53 - Premiul Alfred-Bauer, pentru filmul care deschide noi perspective, anunţat de Maggie Gyllenhaal - "Pokot" (Polonia).

Ora 20:50 - Premiul pentru cel mai bun regizor - Aki Kaurismaki, care a primit premiul în sală, glumind cu Ursul pe post de microfon.

Ora  20:45 - Premiul pentru cea mai bună actriţă - Kim Min-hee - Coreea, pentru rolul în filmul "On the beach at night alone"

Citeste mai mult: adev.ro/oll0x8

Mai multe