B’ESTFEST Summer Camp: Ziua 2

8 iulie 2012   News

Ieri seară, peste 19.000 de persoane au ocupat islazul comunei Tunari, pentru a-şi vedea în concert favoriţii. Cele mai aşteptate nume ale serii au fost

Ieri seară, peste 19.000 de persoane au ocupat islazul comunei Tunari, pentru a-şi vedea în concert favoriţii. Cele mai aşteptate nume ale serii au fost Selah Sue şi Röyksopp.

Pe belgianca blondă, plină de energie, o ştii cel puţin datorită unei reclame, care are drept coloană sonoră piesa ei, This World. Dar publicul o iubeşte şi pentru alte melodii, precum Crazy Vibes sau Raggamuffin - cântec pe care, de altfel, fanii i-au şi cerut aseară să-l interpreteze, după ce simpatica Selah a decretat pe scenă că e gata să le facă pe plac celor prezenţi şi e deschisă la sugestii privind playlistul său. Piesele cu care şi-a încântat audienţa sunt chiar de pe albumul său de debut, Black Part Love, lansat anul trecut şi vândut în peste 400.000 de exemplare doar în Europa.

Interesant este că Selah a fost remarcată în urmă cu 6 ani la un concurs de tinere talente chiar de Milow, un alt belgian talentat, pe care îl ştii sigur pentru coverul la piesa Ayo Technology şi care a concertat şi el aseară la B’ESTFEST - dar parcă n-a fost primit cu acelaşi entuziasm precum descoperirea sa, Selah Sue :-).

Din programul serii de ieri au făcut parte şi Viţa de Vie - precum şi Mala Vita, un proiect internaţional extrem de interesant, care a reuşit să antreneze fantastic publicul, cu mixul său de balkanpunk, hip hop, rock şi soul, cu versuri interpretate în engleză, italiană, franceză ori sârbo-croată, asemenea celor 6 componenţi ai trupei, de naţionalităţi diferite.

Capul de afiş al celei de-a doua zile de festival a fost, însă, duo-ul norvegian de muzică electronică Röyksopp, care şi-a început concertul la miezul nopţii, întâmpinându-şi publicul îmbrăcaţi în costume futuriste excentrice (foto stânga sus).

Alte nume care au cântat ieri seară: Booka Shade, Obituary, Trolley Snatcha. Şi pentru că B’ESTFEST Summer Camp are câte ceva pentru fiecare, dincolo de scenele de concert, petrecerile s-au ţinut lanţ până spre zorii zilei, cu Bass Turbat şi Selectro, în Freedom Dance Arena, plus DJ-ii de la Silent Party, pe scena Romania Future Heroes.

Foto: Alex Chelba

Mai multe