Boala cronică de care suferă Mădălina Ghenea îi condiționează dieta. Iată cum își păstrează silueta fără de cusur
Doar câteva zile mai sunt până va împlini 38 de ani. O Leoaică veritabilă, Mădălina Ghenea ne uimește de fiecare dată cu prezența sa remarcabilă, nu întâmplător a fost numită în repetate rânduri Sophia Loren de România.
Prezentări, shootinguri, reclame, de fiecare dată arată impecabil.
Cel mai recent clip publicat pe contul său oficial de Instagram reconfirmă de ce este una dintre cele mai căutate modele.
Iar imaginile de la prezentarea de modă în care apare în roșu vibrant o arată ca pe o adevărată divă italiană.
E lesne de observat că are un trup fără de cusur.
Pe lângă cariera în actorie, Mădălina Ghenea a pozat de-a lungul anilor pentru unele dintre brandurile de succes în plan internațional. Vedeta este prezentă constant la tot felul de evenimente și gale importante ale industriei și a avut ocazia, prin prisma meseriei, să întâlnească unele dintre cele mai apreciate celebrități de la Hollywood.
Mai puțini oameni cunosc un aspect foarte important legat de viața Mădălinei Ghenea: diva suferă de o boală autoimună, care îi restricționează grav ingredientele din dietă.
Mai exact, Mădălina Ghenea are boala celiacă. Actrița a fost deschisă în legătură cu provocările ei de sănătate, căci suferind de boala celiacă, este obligată să urmeze o dietă fără gluten, evitând pâine, paste, dulciuri și mâncăruri prăjite, cu mici excepții ocazionale.
În cadrul unei sesiuni de întrebări de pe Instagram, Mădălina Ghenea a răspuns curiozității unor persoane referitoare la felul în care își menține silueta. Actrița a dezvăluit că din cauza intoleranței sale la gluten, nu poate să mănânce anumite alimente.
„Când vreau să slăbesc, practic sunt mereu la un fel de dietă, pentru că am boala celiacă, așa că nu pot mânca pizza, paste, pâine, dulciuri, prăjituri. Orice mâncare prăjită, dar nu pentru că sunt la dietă și încerc să slăbesc, ci pentru că mă simt foarte, foarte, foarte extrem de bolnavă, mai ales în ultima vreme. Așa că s-ar putea să fac asta, dar știu că mă voi simți rău, așa că, știi, uneori sunt o ființă umană, așa că am chef să mănânc o pizza, dar apoi nu mă voi simți bine câteva ore. Așa că mă concentrez pe cele șase ore de după masă și apoi pe cele cinci minute din timpul mesei, dacă asta are vreun sens.”
Ce poate mânca o persoană care are boala celiacă
O persoană care are boala celiacă trebuie să evite complet glutenul, o proteină prezentă în grâu, orz și secară. În schimb, poate consumă o gamă variată de alimente care sunt în mod natural fără gluten sau produse special etichetate „fără gluten”. Exemple de alimente permise în dieta unei persoane cu intoleranță la gluten:
Carne și pește neprocesate
Ouă
Lactate simple (lapte, iaurt natural, brânză simplă, unt)
Fructe proaspete, congelate sau uscate (mere, banane, portocale, piersici, etc.)
Legume sub orice formă (broccoli, morcovi, varză, salate, ardei, etc.)
Leguminoase (fasole, linte, năut, mazăre)
Nuci și semințe (nuci, alune, migdale, caju, fistic, chia, in, floarea-soarelui, dovleac)
Cereale și pseudocereale fără gluten: orez, porumb, quinoa, hrișcă, amarant, mei, sorg, teff, ovăz (doar dacă este procesat separat și etichetat fără gluten)
Făinuri alternative: făină de porumb, făină de cartofi, făină de migdale, făină de soia, făină de năut, făină de cocos
Uleiuri și grăsimi vegetale
Miere, gemuri și unele dulciuri fără gluten
Ierburi și condimente naturale
Băuturi: apă, ceai, cafea, majoritatea sucurilor, alcool distilat; berea obișnuită NU este permisă, doar cea etichetată „fără gluten”.
În cazul celiacilor, este esențială citirea atentă a etichetelor și evitarea oricărui aliment sau ingredient unde există risc de contaminare cu gluten (ex. unele sosuri, preparate semi-procesate, patiserie clasică, cereale procesate, crutoane etc.).
Foto: Instagram