Brigitte Macron, criticată pentru că a încălcat protocolul. Se comportă ca "noua Regină a Franţei!"

4 ianuarie 2018   News

Francezii nu au fost de acord cu ea în multe privinţe, de la faptul că uneori se îmbracă neadecvat pentru întâlnirile publice la care participă, la părerea lor că funcţia de Primă Doamnă vine la pachet cu un buget special, pentru care ei nu sunt de-acord să fie folosiţi bani publici, iar acum o critică pe prima femeie din Franţa pentru comportamentul său la evenimentele publice la care apare alături de soţul său, Preşedintele Emmanuel Macron.

Brigitte Macron a intrat din nou în gura unor francezi care consideră că se comportă ca "noua Regină a Franţei", ironic vorbind. Prima Doamnă a fost criticată dur din cauză că mereu încalcă protocolul şi insistă se stea în picioare exact lângă soţul său la evenimentele oficiale, deşi ar trebui să stea în spatele său, aşa cum dictează tradiţia.

La opt luni după ce soţul său a fost ales Preşedintele Franţei, iar ea a devenit Primnă Doamnă, acest status al lui Brigitte Mcaron încă îi mai nemulţumeşte pe mulţi dintre cetăţenii francezi care văd ca o sfidare poziţionarea soţiei preşedintelui fix lângă acesta. Într-un interviu mai vechi acordat postului de radio RTL din Franţa, Brigitte Macron ( 64) îşi susţinea poziţia: "O femeie nu trebuie să stea în spatele bărbatului", referindu-se la vechiul protocol. Tocmai acest comportament i-a determinat pe unii să o compare pe doamna Macron cu Marie Antoinette - ultima regină a Franţei înainte de Revoluţia franceză.

Poziţionarea Primei Doamne alături de Preşedintele Emmanuel Macron a strârnit reacţii adverse pe reţelele de socializare, criticii subliniind tradiţia soţiilor de preşedinţi care trebuie să se stea cu câţiva paşi în urma şefilor de stat în timpul apariţiilor publice. În luna septembrie, la întâlnirea ONU, Brigitte Macron a refuzat să se aşeze în al doilea rând, alături de soţiile unor lideri internaţionali, cerând să stea alături de delegaţia franceză.

În ciuda faptului că este aspru criticată de unii alegători, există şi o tabără numeroasă care o susţine pe Prima Doamnă de 64 de ani. Cine ar fi crezut că Brigitte Macron a depăşit deja numărul record de scrisori primite, mai ales că numeroase femei îi scriu lăudându-i îndrăzneala şi stilul vestimentar? Doamna Macron primeşte peste 200 de scrisori zilnic de la admiratorii care îi mulţumesc pentru faptul că susţine femeile în vârstă şipentru că ele pot fi cuceritoare şi la 64 de ani, Prima Doamnă fiind un exemplu, a mărturisit consilierul Primei Doamne.

Spre deosebire de Brigitte Macron, predecesoarea sa, Carla Bruni, respecta protocolul şi se poziţiona puţin în spatele soţului său, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy.

Foto: Arhiva OK!, Getty Images

Mai multe