Cabral şi Andreea s-au întors din China

22 mai 2012   News

Cele două vedete Acasă TV au petrecut o săptămână la Shanghai, unde au descoperit o altfel de lume, plină de istorie, exotism şi arome inedite.

Cele două vedete Acasă TV au petrecut o săptămână la Shanghai, unde au descoperit o altfel de lume, plină de istorie, exotism şi arome inedite.

Cabral şi soţia sa, Andreea, s-au întors din China, acolo unde, dupa cum povestesc cei doi, au găsit atât trecutul cât şi viitorul: „A fost prima excursie în Asia şi, aşa cum ne aşteptam, am descoperit o lume nouă - acolo - la capătul Pământului, după 20 de ore de drum. Am plecat o săptămână la Shanghai la o conferinţă internaţională pe tema tehnologiilor de ultimă oră. În cele două zile ale conferinţei ne-am simţit în viitor, iar in zilele care au urmat conferinţei am vizitat oraşul şi principalele lor obiective turistice... Oriental Pearl, Zhujiajiao - Veneţia Shanghaiului, Templul Jade Buddha, Gradina Yu, Bund-ul - promenada de pe malul râului Huangpu“, ne-a povestit prezentatorul „Poveştirilor de noapte“ de la Acasă TV.

Cei doi au fost extrem de uimiţi de ciudatele preparate culinare ce se vindeau direct în stradă: „Mâncărurile, mai ales unele dintre cele de pe stradă, lasă un european cu stomacul interzis: gheare de găina pane, grăsime de porc frecată cu usturoi, gândăcei cu sos şi miriapozi crispy-strips... ni se făcuse o frumuseţe de dor de-o sarma sinceră, o ciorbă ca la mama acasă şi de-un mic. Ba chiar şi de-o shaorma! În plus, s-a confirmat ceva ce ştiam, teoretic, de mult: mâncarea chinezească pe care o mâncăm noi în Europa nu are nicio legătură cu mâncarea chinezească tradiţională. Alte gusturi, alte mirosuri, preparate pe care teoretic le-am mai mâncat... nu au nicio legătură cu cele din China“, complează Cabral.

vezi aici galeria foto

Pentru amândoi, China a fost o experienţă de neuitat: „Într-un fel, am găsit în China şi trecutul şi viitorul, căci parcă sunt prezente amândouă în acelaşi loc şi-n acelaşi timp. A fost o experienţă plăcută, sperăm să mai ajungem prin Asia“.

Foto: Acasă TV

Mai multe