Cameron Douglas, eliberare suspectă

9 septembrie 2016   News

Fiul actorului a fost eliberat după aproape şapte ani după gratii! O eliberare contestată, însă, chiar de către unii dintre fanii starului de 71 de ani.

Cameron şi tatăl său

Cu toate că Michael Douglas a trecut printr-o grea luptă cu cancerul, im­presionând o lume întreagă, şi a re­uşit în acelaşi timp să-şi salveze căsnicia cu Ca­therine Zeta-Jones, sporindu-şi popularitatea, povestea fiul său, condamnat pentru trafic de droguri, pare a fi una ruptă de imaginea tatălui. Fiindcă, oricât de multă suferinţă i-ar fi provo­cat această condamnare – prelungită apoi chiar din cauza lui Cameron Douglas, care a continu­at să facă greşeli şi după gratii – publicul a consi­derat, în marea sa majoritate, că răsfăţatul fiu de actor a primit ce-a meritat. O grea condamnare de zece ani – pe care ar fi trebuit s-o ispăşeas­că până în 2018. Dar, surpriză: Cameron a fost eliberat luna trecută, cu aproape trei ani mai devreme. Juniorul a intrat astfel pe lista celor 214 deţinuţi cărora preşedintele american Ba­rack Obama le-a comutat sentinţele la final de mandat. Dar ce-a făcut, mai exact, Cameron ca să merite această eliberare?

Prima dată a fost arestat în 1999. Zece ani mai târziu a fost din nou ridicat de autorităţi pentru trafic cu crystal meth şi condamnat la cinci ani de închisoare. O sentinţă dublată după ce iubita lui de atunci a fost prinsă în timp ce încerca să-i furnizeze heroină şi nişte medicamente, pe care le ascunsese într-o periuţă de dinţi electrică. Ul­terior, în 2013, a picat testului antidrog şi a fost trimis la un penitenciar cu securitate ridicată. Iar când, în sfârşit, a fost transferat în Connec­ticut, la o închisoare cu regim mai permisiv, a fost prins schimbând mailuri pornografice cu o femeie. Altfel spus, trecutul bărbatului de 37 de ani nu e tocmai un exemplu de reabilitare... Nimic din comportamentul lui în închisoare n-ar fi pu­tut convinge autorităţile că merită să fie eliberat pentru... bună purtare. Din contră! Cu atât mai suspectă este, deci, această ştire. Astfel, contesta­tarii acestei eliberări neaşteptate nu au întârziat să apară – cu atât mai mult cu cât Michael Douglas s-a numărat printre cei care au contribuit cu sume mari de bani la campania electorală a lui Obama în 2012. La fel şi veteranul Kirk Douglas. Iar la fi­nal de mandat, se plătesc nişte datorii, nu-i aşa?

Se-nţelege, însă, că în tabăra Douglas este bu­curie mare. În primul rând, fiindcă despre Micha­el s-a spus că ar trece printr-o fază de revenire a cancerului, iar revederea fiului său liber îl ajută foarte mult psihic. Apoi, bunicul Kirk, care în decembrie va împlini 100 de ani, a apucat să-şi vadă nepotul revenind acasă! Cei care apără gestul preşedintelui Obama spun că nu s-a în­tâmplat nimic nelalocul lui. „S-a mai întâmplat ca, de-a lungul timpului, preşedinţii să comute sentinţe pe post de favoruri politice. Să nu uităm cum, în ultima sa zi de mandat, Bill Clinton l-a achitat pe escrocul Marc Rich, care datora gu­vernului nu mai puţin de 48 de milioane de do­lari – după ce fosta lui soţie a făcut o contribuţie financiară semnificativă la campania pentru un loc în Senat a lui Hillary Clinton“, a punctat pen­tru Globe un prieten al clanului Douglas.

foto: hepta, instagram

Mai multe