Carmen Grebenişan, speriată de diagnosticul pus de medici. Ce schimbări a făcut

2 decembrie 2020   News

Carmen Grebenişan a ajuns de urgenţă la medic atunci când a observat că părul îi cade în mod excesiv. Vedeta a făcut mai multe investigaii şi a fost nevoită să îşi schimbe stilul de viaţă.

„Analize. În primul rând, vizita la medicul dermatolog pentru o tricoscopie (metoda de diagnotiscare a căderii părului)”, a spus Carmen Grebenişan pe Instagram.

Vedeta şi-a sfătuit apoi prietenii virtuali care sunt regulile de care trebuie să ţină cont dacă întâmpină aceleaşi probleme.

„Anumite medicamente, anemia, unele boli cronice, afecţiunile tiroidiene, manultriţia sau curele de slăbire pot fi răspunzătoare de o cădere difuză a părului. Sarcina în trecutul apropiat sau oprirea contraceptivelor pot să determine căderea părului. În termeni medicali, această afecţiune poartă numele de efluvium telogen, iar pilozitatea se reface odată ce stimulul a fost îndepărtat

Acesta a fost şi diagnosticul meu. Am urmat o cură cu supliment de fier luat cu vitamina C ca să se asimileze. Am folosit tratamentul recomandat de doctor şi am încercat să cresc aportul de zinc şi fier în mod natural prin alimentaţie (ficat, sfleclă, spanac, carne de vită, gălbenuş de ou) şi cam atât”, a spus Carmen.

Mai multe