Carmen Iohannis, la 57 de ani

2 noiembrie 2017   News

Astăzi, Prima Doamnă a României îşi aniversează ziua de naştere. Uite ce a primit de la elevii săi.

Soţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, sărbătoreşte astăzi împlinirea a 57 de ani, aceasta fiind a treia aniversare a sa în calitate de primă doamnă.

Născută în anul 1960, Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi a ales să rămână la Sibiu şi să predea în continuare şi după ce Klaus Iohannis a câştigat, în 2014, alegerile prezidenţiale.

Interesant este că, în 2014, votul pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a desfăşurat chiar pe 2 noiembrie, de ziua ei.

În ultimii trei ani, Carmen Iohannis l-a însoţit pe preşedintele României în vizitele de stat din străinătate, în Statele Unite ale Americii, în Spania, Israel şi altele, şi a participat la ceremoniile de la Cotroceni, la care au fost primiţi şefi de stat.

Cu ocazia aniversării, Prima Doamnă a primit din partea elevilor săi un aranjament floral şi un tort.

„Planificasem de mult timp ce voiam să facem de ziua dânsei, aşa că ne-am învoit şi am mers, la ora 10, împreună, la biserică, pentru că ştiam cât de important e pentru doamna dirigintă să meargă pe 1 noiembrie la slujbă. Plus că noi astăzi nu avem ore cu ea, aşa că am profitat ieri”, a povestit una dintre elevele sale pentru publicaţia "Tribuna".

„A fost ultima aniversare împreună. E foarte trist pentru noi. E deosebită, o persoană incredibilă, pentru că te inspiră să dai tot ce şi mai bun din tine. Te motivează să îţi atingi potenţialul complet. Din clasa a IX-a se ţine de noi şi ne face să fim cei mai buni”, a mai spus eleva.

Aceasta este ultima aniversare pe care Carmen Iohannis o sărbătoreste împreună cu elevii din generaţia care termină liceul în 2018.

Mai multe