Carmen Iohannis, prima apariţie publică alături de preşedinte în 2017 FOTO

25 ianuarie 2017   News

Timp de două zile, Klaus Iohannis şi soţia sa se află la Strasbourg, într-o vizită oficială la Consiliul Europei.

Pentru prima oară, după mult timp, Carmen Iohannis l-a însoţit pe Klaus Iohannis la un eveniment oficial. Cuplul prezidenţial român se află la Strasbourg pentru o vizită de două zile, la Consiliul Europei.

În prima parte a zilei, preşedintele a bifat singur câteva evenimente. Prima oprire a fost la ceremonia de marcare a Zilei Internaţionale de Comemorare a Memoriei Victimelor Holocaustului şi la expoziţia dedicată. Apoi, după dineul oficial, şeful statului a avut câteva întrevederi cu oficialii europeni cu care a discutat problemele care au adus România la punctul de fierbere în ultimele zile: amnistia, graţierea şi condiţiile din penitenciarele româneşti.

Abia pe seară şi-a făcut apariţia şi Prima Doamnă, la întâlnirea cu membri ai comunităţii de români din zonă, prilejuită şi de sărbătorirea Zilei Micii Uniri.

Pentru acest eveniment, Carmen Iohannis a ales să poarte o creaţie a designerului Eli Lăslean, o rochie cloş din catifea neagră, accesorizată cu plic şi pantofi de culoare neagră - de notat că Prima Doamnă este în doliu după moartea mamei sale.

Mai multe