Ce cadou a primit Papa Francisc de la Viorica Dăncilă, la Palatul Cotroceni

31 mai 2019   News

Nu doar preşedintele l-a întâmpinat pe Sfântul Părinte la Cotroceni. Premierul român a ţinut să-i ofere personal un cadou.

De vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc la Palatul Cotroceni a profitat şi premierul Viorica Dăncilă, care a avut o întrevedere cu acesta. Pentru această ocazie, premierul a pregătit un cadou special, pe care a ţinut să i-l înmâneze personal.

Viorica Dăncilă i-a dăruit Suveranului Pontif un ceas făcut de un român. Pe cadran este reprezentat Sfântul Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă de a marelui pictor Giotto. Pe cadran sunt implementate trei elemente de natură emoţională.

Alături de ceas, cadoul a fost completat de o rocă din Argentina (rodocosit) - pentru că Papa Francisc este de origine argentinian; o rocă vulcanică din Etna şi o fărâmă de pământ românesc; o curea din piele, lucrată manual tot de un român, simplă, cu o culoare maron închis (culoare se apropie foarte mult de veşmântul purtat de călugării franciscani) şi Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate şi patrimoniu, apărut la editura PAIDEIA, 270 pagini, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Premierul Viorica Dăncilă s-a mai întâlnit acum fix un an cu Suveranul Pontif, la Palatul Apostolic de la Vatican.

Foto: Facebook

Mai multe