Ce familie frumoasă are Chef Florin Dumitrescu! Soţia şi fetele l-au însoţit la lansarea cărţii sale la Sibiu FOTO

3 septembrie 2019   News

Zi plină de emoţii pentru cel mai tânăr jurat de la "Chefi la cuţite"! Şi-a lansat cel de-al doilea volum cu reţete, în faţa familiei şi a prietenilor.

La 32 de ani ai săi, Chef Florin Dumitrescu are cu ce se mândri: este unul dintre cele mai cunoscute nume din domeniul gastronomiei româneşti, unul dintre cei mai simpatici chefi din vizorul mass media, soţ, tată a două fetiţe şi autor a două cărţi de bucate.

Dacă primul său volum, "Găteşte cu mine", i-a inspirat pe iubitorii de gusturi noi să-i testeze reţetele, unii ajungând chiar să-şi demonstreze talentul în show-ul "Chefi la cuţite", al doilea volum, "Româneşte. Punct şi de la capăt", adună, ca-ntr-un buchet, reţete vechi, unele poate aproape uitate, realizate în manieră modernă, fără a le ştirbi însă din autenticitate. E vorba despre 60 de reţete româneşti culese din toată ţara şi adaptate vremurilor de azi, care ilustrează povestea gastronomică a României, aşa cum a descoperit-o autorul în călătoriile sale culinare prin diferite regiuni ale ţării.

Mai mult, lansarea acestui volum marchează o dublă premieră: este prima oară când un chef publică o carte despre bucătăria românească modernă, dar şi prima oară când un chef cu 3 stele Michelin semnează prefaţa pentru o carte a unui autor român.

Lansată la Sibiu, anul acesta parte a Regiunii Gastronomice Europene, cartea "Româneşte. Punct şi de la capăt" a fost lansată cu sprijinul celor de la Lidl şi în prezenţa unor buni prieteni ai lui Chef Florin Dumitrescu, precum Andrei Aradits, care a şi făcut oficiile de gazdă ale evenimentului, dar şi Cosmin Seleşi, Ana Morodan, Don Baxter, gimnasta Anca Surdu ori bloggeriţa Laura Giurcanu.

Alături de aceştia, s-a aflat şi familia lui Chef Florin Dumitrescu, anume soţia sa, Cristina Sima, cele două fetiţe ale lor; Ava şi Mia - care l-au asistat la sesiunea de autografe, dar şi cumnaţii şi nepoata lui.

Cartea "Româneşte. Punct şi de la capăt" va fi disponibilă timp de 2 luni exclusiv în magazinele Lidl din ţară. 

Show-ul culinar "Chefi la cuţite" revine la Antena 1 cu sezonul 7, din 9 şi 10 septembrie.

Mai multe