Ce să ai în vedere atunci când construieşti porţile de intrare pe proprietate?
În momentul în care îţi construieşti o casă trebuie să iei în considerare şi construcţia unui gard sau a unor porţi. Acestea îţi delimitează proprietatea şi ţin la distanţă animalele sălbatice sau persoanele rău voitoare.
Gardul, odată ce este construit, va rămâne fix pe termen nedeterminat, având nevoie de o îngrijire minimă. Porţile, în schimb, vor fi folosite zilnic pentru acces pe proprietate şi vor juca un rol important pentru securitate. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o mare atenţie modului în care alegi porţile.
1. Alege cu atenţie materialul din care sunt realizate. Este bine să alegi un material durabil, care nu necesită foarte multă întreţinere, care arată bine şi este potrivit în cadrul urban sau natural în care se află. Din fericire, ai de ales între foarte multe materiale moderne, cum ar fi PVC-ul sau metalul, care respectă toate criteriile de durabilitate şi exploatare. Dacă vrei o poartă clasică, poţi opta pentru lemn, însă acesta are nevoie de mai multă întreţinere în timp.
2. Achiziţionează cele mai bune accesorii. Mai importante decât materialul din care sunt construite porţile sunt accesoriile. Mânerul, sistemul de închidere sau sistemul de balamale porti pot decide durata de viaţă a întregului ansamblu şi eficienţa acestuia.
3. Alege corect sistemul de închidere. Poţi opta pentru clasica cheie sau poţi alege sisteme moderne de securizare, cum ar fi cele cu amprentă sau cu telecomandă. În ultimii ani, întregul domeniul al siguranţei s-a dezvoltat extrem de mult, aşadar, ai zeci de variante din care poţi alege.
Idei pentru achiziţia unor porţi cât mai sigure
• Instalează-ţi un interfon cu ajutorul căruia să poţi oferi acces persoanelor necunoscute. Costul unui interfon este din ce în ce mai mic, aşadar, o astfel de investiţie merită din plin;
• Alege porţi automatizate, pe care să le poţi deschide de la distanţa. În felul acesta nu vei mai fi nevoit să ieşi din maşină atunci când vrei să o parchezi în curte;
• Instalează-ţi un sistem de alarmă, care să te avertizeze atunci când porţile sunt forţate din exterior;
• Verifică tot timpul accesoriile porţilor, pentru a te asigura că nu vor exista blocaje. Balamalele, sistemul de închidere, mânerul, sistemul de rulare (dacă este cazul) şi toate celelalte accesorii trebuie să fie 100% funcţionale. Asigură-te că nu sunt ruginite, că nu scârţie şi că nu sunt degradate;
• Alege o firmă cu experienţă care să îţi monteze porţile. Aceştia îţi pot da diferite idei pentru o siguranţă maximă.
În general, dacă alegi niste porţi de bună calitate, ar trebui să te poţi bucura de ele pentru o perioadă lungă de timp, fără niciun fel de probleme. Tocmai de aceea, investeşte mai mult timp şi mai mulţi bani în achiziţia iniţială a porţilor, pentru a evita investiţii majore în reparaţii.