Chef Florin Dumitrescu şi medicul nutriţionist Mihaela Bilic demonstrează importanţa măsurii în toate în cadrul unui eveniment inedit NESCAFÉ

24 septembrie 2014   News

Cum putem să ducem la bun sfârşit activităţile unei zile obişnuite, fără a ne da peste cap organismul? Cum putem să avem un stil de viaţă echilibrat? NESCAFÉ a arătat în cadrul unui eveniment inedit, ai cărui invitaţi speciali au fost Chef Florin Dumitrescu şi

Cum putem să ducem la bun sfârşit activităţile unei zile obişnuite, fără a ne da peste cap organismul? Cum putem să avem un stil de viaţă echilibrat?

NESCAFÉ a arătat în cadrul unui eveniment inedit, ai cărui invitaţi speciali au fost Chef Florin Dumitrescu şi medicul nutriţionist Mihaela Bilic, că răspunsurile la aceste întrebări sunt mai simple decât am fi crezut, un rol esenţial în menţinerea unui stil de viaţă sănătos avându-l păstrarea măsurii în toate.

NESCAFÉ este un susţinător al unui stil de viaţă echilibrat şi al alegerilor sănătoase. Astfel, este important pentru noi ca iubitorii de cafea să ştie care este recomandarea noastră pentru prepararea unei căni de cafea solubilă 100% naturală, pentru ca ei să se poată bucura de toate beneficiile pe care ea le oferă, a declarat Ovidiu Tunaru, Country Business Manager Nestle Romania.

În cadrul evenimentului – NESCAFÉ – Măsură în toate, cei doi invitaţi au oferit o imagine de ansamblu asupra moderaţiei, privind-o din perspective diferite şi în acelaşi timp complementare, demonstrând de ce este esenţială atât din punct de vedere nutriţional, al beneficiilor asupra sănătăţii, cât şi al plăcerii gustului. Astfel, Chef Florin Dumitrescu a realizat o demonstraţie spectaculoasă, pentru toate gusturile, menită sa ilustreze cât de important este să respectăm măsura în domeniul culinar.

Gătitul este atât o artă, cât şi o ştiinţă. Presupune atenţie la detalii şi, de asemenea, respectarea regulilor. Asta pentru că fiecare pas contează în procesul culinar, reflectându-se în gustul şi textura preparatului. Am acceptat provocarea primită de la NESCAFÉ, pentru că măsura este esenţială pentru a obţine un preparat delicios, fie că este vorba de o cană de cafea sau de un desert. Pentru a demonstra cât de importantă este precizia în bucătărie, am pregătit o cremă de mascarpone cu mousse de ciocolată, crumble, sos de cafea şi jeleu de cafea în două moduri diferite – respectiv, urmând paşii din reţetă şi fără a respecta măsurile recomandate. Diferenţa dintre cele două deserturi, în ceea ce priveşte gustul şi aspectul, a fost cât se poate de evidentă, a declarat Chef Florin Dumitrescu.

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit despre importanţa echilibrului pentru sănătatea noastră şi cum el poate fi obţinut prin a avea o măsură în toate – sport, nutriţie sau muncă. Ea a explicat că trebuie să oferim atenţie alimentelor pe care le consumăm, deoarece, pentru a funcţiona în parametrii normali, corpul uman are nevoie de o anumită cantitate de nutrienţi. Parte a unui stil de viaţă echilibrat este şi consumul de cafea solubilă 100% naturală. În cazul cafelei solubile, ca şi în cazul celei măcinate, există o măsură care ar trebui respectată, pentru a ne putea bucura de toate beneficiile pe care ea le oferă.

Care este recomandarea de preparare a unei căni de cafea solubilă 100% naturală?Primul pas în obţinerea unei cafele solubile cu gust bun este prepararea corectă. Recomandarea NESCAFÉ este ca o cană de cafea să fie preparată cu 2 linguriţe de cafea solubilă (3.5 grame) la 150 ml de apă potabilă. Prin consumul cafelei astfel preparată organismul tău poate obţine beneficiile oferite.

De-a lungul timpului, a apărut mitul conform căruia cafeaua solubilă e mai tare decât cafeaua măcinată. De fapt, studiile demonstrează contrariul, în condiţiile în care este preparată corect, adică să punem 2 linguriţe de cafea solubilă NESCAFÉ la 150 ml de apă. Cafeaua creşte capacitatea de memorare şi concentrare, îmbunătăţeşte performanţele fizice şi rezistenţa la efort, creşte tonusul organismului şi ne face mai „deştepţi”. Un stil de viaţă sănătos presupune măsură în toate, aşa că, pe lângă o alimentaţie echilibrată şi diversificată, consumul de cafea poate face parte din obiceiurile noastre zilnice, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

Mai multe