Cher vs. Madonna: duelul divelor: „Madonna e incredibil de creativă pentru că e incredibil de... netalenta­tă!“

29 august 2020   News

N-au îngropat securea războiului nici după 35 de ani de critici reciproce, care nu fac decât să se înteţească pe măsură ce trec anii.

În momentul de faţă, Regina Pop e (încă) în cârje, după accidentul suferit în fe­bruarie în timpul unui concert din Pa­ris, şi dă semne îngrijorătoare în izola­re - sprijinind pseudo-medici care susţin că măştile de protecţie nu sunt necesare în pan­demie şi că ADN-ul extratereştrilor e folosit pentru tratamentele medicale - iar Zeiţa Pop (cum e denumită Cher) şi-a anulat toate con­certele din toamnă, şi-a serbat ziua de naştere distanţându-se de prieteni şi, de plictiseală parcă, şi-a suflecat mânecile ei bufante, în sti­lul anilor ‘80, şi a dezgropat conflictul mocnit dintre cele două superstaruri. Din lipsă de noi subiecte de promovat, maşinăria de PR a lui Cher (74) a scos, vara asta, de la naftalină un interviu vechi din 1991, dar cât se poate de ac­tual şi-n ziua de azi: „Madonna e incredibil de creativă pentru că e incredibil de... netalenta­tă!“. Iar interpreta hitului If I Could Turn Back Time şi-a susţinut părerea proastă despre ri­vala sa decenii în şir, făcând-o ba urâtă, ba rea. Cum era de aşteptat, Material Girl a lovit-o pe adversara ei de 74 de ani acolo unde o doare mai mult: „Cher a îmbătrânit frumos, se ţine bine pentru vârsta ei...“.

Ironia din mesajul Madonnei este eviden­tă, dar a şi meritat-o actriţa din Moonstruck (1988)!

La câte sâgeţi otrăvite a îndreptat spre Madge de-a lungul anilor, mă şi mir că Cher n-a păţit-o mai rău! Dar ce au de împărţit cele două vedete? S-au bucurat şi se bucură în continuare amândouă de succes, notori­etate şi avere consistentă, sunt ambele plu­rivalente, style icons, lideri de opinie şi nişte femei ambiţioase, talentate, adevărate modele pentru oricine-şi doreşte să dea lovitura în showbiz. Şi-atunci de unde nevoia de-a se tot împunge una pe alta în public? Cher a început toată tărăşenia. Ea o tot face cu ou şi cu oţet pe diva de 61 de ani şi dă de înţeles că Madonna ar trebui să se retragă când încă-i mai cunoaşte lumea numele. Apoi creatoarea hitului Like a Virgin se laudă apropiaţilor că ea e mai tânără şi mai bogată decât „predecesoarea“ ei.

Ce-i drept, Cher a avut primul No.1 în ‘65, adică cu aproape două decenii înaintea „succesoa­rei“ ei, iar Madge se pricepe la afaceri ca ni­meni alta, dar ce contează toate astea când e loc în entertainemnt pentru amândouă?! Păi, contează dacă divele au ajuns să se certe şi pe bărbaţi. Se pare că „tinerica“ Madonna s-a dat, în anii ‘80, la iubitul veteranei Cher, Ro­bert „Bagel Boy“ Camilletti, şi de-atunci iadul s-a declanşat la Hollywood. Mai mult, blondina a fost invitată acasă la Cher şi s-a purtat exe­crabil cu musafirii faimoasei gazde. Şi-atunci cât să mai rabde şi câştigătoarea Oscarului?! Prietenia lor iniţială – atât cât a durat ea, vreo 10 minute maximum – e compromisă pe veci, după cum ne-a dat de bănuit, în 2018, legenda­ra cântăreaţă: „Aş face un duet cu Adele, Pink şi... în niciun caz cu Madonna!“ Un duet nu, dar un duel rămâne oricând valabil!

Mai multe