Christina Aguilera, cu slăbitul la control. Cum a ajuns vedeta să îngrijoreze cu silueta ei

25 iunie 2024   News

La 25 de ani de la lansarea primului ei hit, artista a revenit la silueta din adolescență, după ani întregi în care s-a luptat cu kilogramele în plus și cu stigmatul de femeie voluminoasă într-un showbiz dominat de filiforme.

În mai 1999, Aguilera a făcut senzație cu piesa Genie in a Bottle și de-atunci numele ei s-a menținut relevant în muzică și… tabloide, impresionând cu realizările profesionale, dar și cu imaginea schimbătoare pe care-a afișat-o de-a lungul anilor. „Când am intrat în industria muzicală, la 18 ani, nu suportam că eram atât de slabă!”, s-a confesat cântăreața în revista Health, în 2021. „De la 21 de ani, am început să mă mai împlinesc și adoram noile mele forme”, a ținut să adauge diva pop.

Cu 23 kg mai slabă decât în ultimii ani

Doar că, anii trecuți, silueta ei a depășit standardul adulat în showbiz și abia pe la sfârșitul lui 2023 au apărut schimbările mult dorite de producătorii ei muzicali: „M-au băgat de urgență în ședință pentru că mă îngrășasem!”. Iar acum, în mai 2024, Christina continuă să slăbească, după ce greutatea i-a fluctuat ani la rând: „Fashion icon! Regina frumuseții! Legenda fitnessului!”, au numit-o fanii pe 19 mai, după concertul susținut în Mexic, când Christina era cu 23 kg mai slabă decât în ultimii ani.

În era Ozempic, toată lumea suspectează folosirea injecției-minune - care inhibă foamea și topește, astfel, kilogramele în plus - și în cazul Christinei Aguilera. Dar ea insistă că schimbarea dietei și sportul practicat regulat au fost cele care au făcut minuni pentru fizicul ei. Ce-i drept, diva pop a avut întotdeauna propria viziune în privința acestui subiect delicat – aspectul ei. Dacă era ca o „scobitoare”, după cum singură susține, atunci când a devenit cunoscută în muzică, în timpul promovării celui de-al doilea ei album, Stripped, „mă săturasem să fiu fata albă și slabă”, după cum o catalogase publicul. „Luasem vreo 7 kg în greutate și m-au băgat în ședință din cauza asta”, a recunoscut artista în Billboard. „Mi-au pus în vedere că oamenii cu care mergeam în turneu aveau să piardă bani pentru că eu nu voi mai putea vinde bilete la concerte, dacă continuam să mă îngrăș”, a dezvăluit vedeta care s-a apucat de slăbit în 2006 și s-a afișat, la MTV Music Video Awards, cu talia suplă, ca la începutul carierei.

Doi ani mai târziu, a devenit mamă pentru prima dată și a rămas vreme îndelungată cu surplusul de kilograme din timpul sarcinii. Singurul lucru care a ambiționat-o pe tânăra mămică să revină la o formă fizică mai bună a fost rolul din filmul Burlesque, obținut în 2010, doar că artista n-a mai ținut cont de porționarea mâncării, alegerea alimentelor în funcție de caloriile lor și de programul riguros de fitness atunci când au apărut disensiuni între ea și soț. În același an, divorțul de tatăl copilului ei, Jordan Bratman (46), a dezechilibrat-o emoțional, lucru care s-a văzut, în numai câteva luni, și pe cântar. „Le-am spus producătorilor mei că lucrau atunci cu o fată grasă și le-am propus să-și revină din șoc, ca să putem trece cu toții mai departe”, a recunoscut Aguilera în Billboard, făcând referire la perioada de după lansarea albumului Lotus, în 2012. „Corpul meu nu mai poate fi făcut responsabil pentru câștigurile financiare ale unor oameni. Pur și simplu, nu mai accept acest lucru!”, a pus ea piciorul în prag.

Și bine a făcut, pentru că purtarea pe umeri a unei vine atât de mari n-ar fi făcut decât să adauge un stres în plus pentru cântăreața care jongla deja cu maternitatea și divorțul în același timp. În 2014, a urmat a doua sarcină - cea cu Summer Rain (9), concepută cu logodnicul Matthew Rutler - , care a menținut-o pe cântăreață la o greutate… incompatibilă cu scena, spun unii. „Nu încep nicio dietă! Terminați cu prostiile!”, ne-a transmis tuturor, via L’Officiel Italia, în 2020. „Și n-am nicio problemă cu asta!”, a adăugat pe același ton ferm.

Doar că cele mai recente imagini cu ea o contrazic vehement. Ceva tot a făcut diva de 43 de ani de-a debutat, pe 30 decembrie 2023, o siluetă nou-nouță, când și-a început seria de concerte plină de succes în Las Vegas. Iar acum, când și-a prelungit până în august aparițiile de senzație din Voltaire Bell de Nuit de la The Venetian, ne întrebăm cu toții care e secretul artistei care a devenit, chiar sub privirile noastre, mai slabă ca niciodată.

„Uaaaau, e jumătate din cât a fost în ultimii ani! Tratamentele pentru slăbit s-o fi ajutat?”, au exclamat la unison fanii ei când au admirat-o pe Xtina la o lansare de produse cosmetice, în primăvară. „Am așteptat încă din anii ’90 să revină la silueta care a consacrat-o!”, a adăugat alt admirator când Christina a făcut furori cu fizicul ei la Grammy Awards 2024, în LA.

În rarele ocazii în care a vorbit despre regimuri de slăbit, Xtina a recunoscut că a ținut Dieta Curcubeu, care constă în consumul zilnic de legume și fructe intens colorate. Ideea dietei e să mănânci doar alimente de-o singură culoare în fiecare zi, ca să vezi rezultate îmbucurătoare pe cântar. Evident că n-a scăpat de surplusul de grăsime de pe abdomen și coapse doar cu ardei roșii consumați vinerea și pătrunjel și ceapă verde mâncate marțea, ci a fost nevoită să facă mult sport ca să-și revină în formă. Vedeta a adăugat în rutina ei ședințele de yoga și box, exercițiile cardio și antrenamentul cu greutăți, de două până la cinci ori pe săptămână, conform In Touch Weekly.

Antrenorul de fitness Tee Sorge i-a creat programul ideal de ardere a caloriilor fără ca diva să-și piardă formele atrăgătoare. O utopie, nu-i așa? Totuși, un ochi mai antrenat poate observa că nu prea există musculatură dezvoltată la Christina, ci doar o slăbire intensă, venită, de obicei, doar din înfometare sau... tratamentele drastice de slăbire de genul injecțiilor Ozempic. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe