Coșmarul lui Alec Baldwin devine realitate: e acuzat că a tras cu arma în Halyna Hutchins

15 august 2022   News

După luni în care a negat că a apăsat pe trăgaci, expertiza FBI demonstrează contrariul.

Cel mai stupid și sumbru eveniment de pe platourile de filmare ale peliculei „Rust“, regizată de Alex Baldwin în New Mexico, a șocat întreaga breaslă actoricească, lăsând să planeze o cumplită întrebare asupra marelui actor: a tras sau nu în Halyna Hutchins, directoarea de imagine născută în Ucraina?

De la cumplitul accident din octombrie 2021 și până  acum, Alec Baldwin a susținut că a crezut că pistolul care i-a fost înmânat pe platoul de filmare din New Mexico era o armă de recuzită neîncărcată și că putea fi folosit în siguranță pentru o scenă din film.

Cu toate acestea, expertiza criminalistică a anchetatorilor de la FBI a stabilit că arma nu s-ar fi putut descărca fără ca trăgaciul să fie apăsat fizic, se arată într-un raport citat de Sky News. Constatările au fost analizate și de către Biroul de investigații medicale din New Mexico, iar un raport post-mortem a clasificat moartea lui Hutchins drept accident: „Moartea a fost cauzată de o rană prin împușcare în piept. Examinarea rapoartelor disponibile ale forțelor de ordine nu aduce nicio dovadă că arma de foc a fost încărcată intenționat cu muniție reală pe platoul de filmare. Pe baza tuturor informațiilor disponibile, inclusiv a absenței intenției evidente de a provoca răul sau moartea cuiva, decesul poate fi clasificat drept accident”, se arată în raport.

Ceea ce i-a înfuriat pe mulți a fost și faptul că Alec Baldwin a spus într-un interviu recent că, deși „ar face orice pentru a repara cele întâmplate”, nu se simte vinovat pentru împușcătura care a ucis-o pe Hutchins.

FOTO: Profimedia

Mai multe