Cum a ajuns Sean Connery să doarmă într-un sicriu. Povestea lui James Bond te lasă fără cuvinte

15 septembrie 2021   News

„Nu era Sean Connery atunci. L-am cunoscut cu toţii ca Tom ”, spune Tommy Wark, fost coleg cu Sean Connery, care recunoaşte că în acele vremuri starul nu avea adăpost şi dormea ​​în sicrie.

Oamenii îl ştiu pe Sean Connery ca fiind primul actor care l-a interpretat pe agentul secret James Bond, dar, înainte de a ajunge mare în industria de divertisment, el era o persoană fără adăpost. Născut în august 1930, Connery a apărut în showbiz la mijlocul anilor '50 cu roluri minore în filme TV şi seriale precum „The Condemned” şi „Blood Money”.  Cariera sa a explodat în 1962 când a obţinut rolul lui Bond.

În 1983, l-a interpretat ​​pe Bond pentru ultima dată în „Never Say Never Again”. După aceea, s-a menţinut destul de activ în industria de divertisment şi chiar a luat acasă un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „The Untouchables”.

Starul scoţian a câştigat milioane din cariera sa prolifică de actor. Totuşi, înainte de a fi recunoscut ca Sean Connery, el a fost doar Tom, un muncitor fără adăpost la un atelier din Scoţia unde se produceau sicrie.

Potrivit fostului său coleg de serviciu Tommy Wark, Connery a început să lucreze acolo în 1950, la scurt timp după ce a fost forţat să părăsească marina din cauza unui ulcer la stomac.

În Haddington, Connery avea sarcina de a lustrui sicriele şi, din moment ce nu avea unde să stea, a petrecut câteva nopţi în atelier „dormind într-un unul”.

Din fericire, un alt coleg de lucru i-a dat o cameră la el în micul oraş. 

Surprizele nu se opresc însă aici. Actorul a livrat lapte pentru cooperativa St. Cuthbert din oraşul său natal, Edinburg, înainte de a lucra ca paznic la sala de bal din Fountainbridge. 

Connery a lucrat, de asemenea, ca model, zidar şi salvamar înainte de a deveni culturist, ceea ce a dus în cele din urmă la cariera sa de actor. 

Sean nu a uitat niciodată de muncitorul care l-a lăsat să rămână la el, aşa că îl vizita frecvent, iar asta chiar şi după ce a devenit faimos şi a făcut avere.

Povestea de succes a lui Connery este deosebită, dar cu siguranţă nu este unică, el nefiind singura vedetă dintr-un film „James Bond” care s-a confruntat cu provocări înainte de a ajunge mare în industrie.

Daniel Craig, ultima persoană care l-a interpretat ​​pe spionul englez, a lucrat ca ospătar în diferite restaurante londoneze şi chiar a dormit pe o bancă în parc. 

Mai multe