Cum a arătat ceremonia de 4 iulie la Ambasada SUA din România FOTO&VIDEO

5 iulie 2017   News

Oficialii americani de la Bucureşti au oferit o recepţie cu ocazia celei de-a 241-a aniversări a Zilei Independenţei Statelor Unite.

Ziua Statelor Unite ale Americii a fost sărbătorită şi la Bucureşti, Ambasada SUA găzduind, ca în fiecare an, o recepţie. După discursurile preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi al ambasadorului SUA la Bucureşti, Excelenţa Sa Hans Klemm, s-a dat startul distracţiei.

Curtea reprezentanţei diplomatice a fost amenajată ca un teren de baseball (sportul naţional american), în cinstea lui Jackie Robinson, primul jucător de culoare din MLB. De altfel, fiica lui, Sharon, a fost invitată de onoare a evenimentului, alături de trei foşti jucători profesionişti de baseball.

Foarte atractive au fost şi automobilele retro parcate de-a lungul aleii, iar spectacolul cel mai urmărit a fost demonstraţia aviatică cu aparate de zbor care au desenat pe cer panglici de fum în culorile Americii şi o imensă inimă.

Dacă pe o parte a gazonului marea majoritate a oaspeţilor se bucura de produse fast-food, pizza şi tradiţionalii hot dogs şi tacos americani, pe cealaltă parte, sub un cort, oficialii şi demnitarii aveau la dispoziţie sushi.

Buna dispoziţie a fost asigurată de prezenţa mai multor artişti pe scenă, printre care Monica Anghel şi Ionel Tudor şi trupa Freestay, a lui Florin Ristei.

La eveniment au participat personalităţi din lumea politică, din afaceri, armată şi media. Printre ei s-au numărat Gabriela Firea, Liviu Dragnea, Raluca Turcan, Ludovic Orban, Raed Arafat, dar şi Cătălin Măruţă, Cristian Faur şi Toni Grecu.

Mai multe