Cum arată acum fata din clipul lui Michael Jackson, "Thriller", lansat în urmă cu 37 de ani. Cariera ei a fost un eşec

17 noiembrie 2020   News

Ola Ray, modelul şi actriţa care a interpretat-o pe iubita lui Michael în videoclipul Thriller din 1983 are acum 60 de ani

Ola avea 23 de ani când a apărut în "Thriller". Dar cu 3 ani înainte fusese încoronată de către revista Playboy drept Playmate of the Month - în iunnie 1980. Şi deşi apariţia în "Thriller" i-a sporit celebritatea, cariera actoricească la care visa nu a fost nici pe departe pe măsura aşteptărilor. După "Thriller", Ola a mai avut apriţii în pelicule ca "Fear City", "The Night Stalker", dar şi chiar ca Playboy Playmate în "Beverly Hills Cop II", în 1987. Altfel spus, nu a reuşit să depăşească pragul filmelor horror şi cel de vedetă Playboy. Iar după 1987, cariera ei a murit - fiind recent revitalizată, dar în aceeaşi notă dezamăgitoare. Cel mai recent proiect al ei este un film cu vampiri. Amprenta "Thriller" i-a rămas pentru toată viaţa, chiar dacă nu a fost tocmai lipsită de controverse colaborarea ei cu Regele Pop. 

Ola a făcut valuri pe seama faptului că nu a fost plătită cum se cuvine pentru apariţia ei în "Thriller". În 2008, Ola avea o poziţie cumva împăciuitoare, declarând pentru Sunday Mirror: "Toată lumea crede că am făcut milioane cu acel clip, dar nu-mi pasă. Nu aş schimba nimic". Doar un an mai târziu însă, când, din lipsă de proiecte, Ola a a avut nevoie de bani, l-a dat în judecată pe Jackson pentru că nu îşi încasase drepturile de autor care considera că i se cuveneau de pe urma clipului. Ironia a făcut ca Michael să moară la doar 2 luni de la acţiunea ei în judecată. Procesul a continuat cu trustul care administrează averea megastarului - iar conflictul s-a soluţionat trei ani mai târziu, cu o sumă infimă faţă de pretenţiile Olei: a primit 75.000 de dolari, din care a încasat 55.000, diferenţa de bani plecând către avocaţii ei. 

O vreme, lucrurile au părut că s-au liniştit - până în 2017, când s-a lansat versiunea 3D Thriller. "Sunt şocată şi furioasă", a declarat atunci Ola, care credea că va încasa noi dreptui de autor. "Când am auzit zvonuri despre o posibilă versiune 3D, l-am contactat pe regizor şi i-am spus că trebuie să vorbim. Dar nu mi-a răspuns niciodată la email. Nu au încercat deloc să mă contacteze sau să negocieze ceva. Cum cred că pot face asta fără să mă plătească?!". Ola a rămas nedreptăţită şi nici viaţa personală nu prea i-a adus bucurii - are un fiu dintr-o relaţie anterioară, dar acum este singură.

Foto: Instagram

Mai multe