Cum arăta Meryl Streep pe când i-a fost refuzat un rol sub motivaţia că era ”prea urâtă”?

18 ianuarie 2019   News

E una dintre marile actriţe premiate ale cinematografiei mondiale, având în palmares nu mai puţin de 3 trofee Oscar şi 9 Globuri de Aur câştigate. Cu toate acestea, Meryl Streep nu a avut un debut lin. Iată ce i-a pus piedici!

Pentru că avea frumuseţea tipică a vremurilor de atunci, Meryl Streep s-a lovit de refuzul regizorilor de a lucra cu ea. Acum patru ani, actriţa povestea că la începutul carierei sale a fost respinsă din cauza aspectului ei fizic, chiar dacă avea deja un Oscar în palmares, graţie rolului din ”Kramer vs. Kramer”.

Se întâmpla în 1976, când actriţa a mers la castingul pentru pelicula ”King Kong”, în urma căruia a fost respinsă pe motiv că era „prea urâtă” pentru rolul respectiv. ”Aici mă îndreptam spre casă de la o audiţie pentru ”King Kong”, unde fusese respinsă pe motiv că eram „prea urâtă” pentru rol. Acela a fost un moment crucial pentru mine. Această simplă părere mi-ar fi putut deraia visul de a deveni actriţă ori să mă forţeze să cred în mine. Am respirat adânc şi am spus: ”Îmi pare rău că tu crezi că sunt prea urât pentru filmul tău, dar este doar o opinie într-o mare de gânduri.”, a relatat Meryl Streep despre întâmplarea regretabilă.

Rolul respectiv a fost câştigat, în cele din urmă, de către actriţa Jessica Lange (foto sus), cea care deţine, la rându-i, 2 Oscaruri. Regizorii care au refuzat-o pe Meryl au fost Dino De Laurentiis Senior şi fiul său, doi italieni, cu care actriţa n-a lucrat niciodată.

Mai multe