Cum faci cel mai bun bloody mary. Trucul folosit de barmani
Bloody Mary este una dintre cele mai iubite şi apreciate băuturi pe care le poţi savura într-o zi mohorâtă de toamnă. Şi nu trebuie să ieşi în oraş pentru a te desfăta cu un astfel de deliciu, pentru că l-ai putea prepara chiar tu, la tine acasă. Atenţie, însă! Deşi pare o băutură care se pregăteşte simplu şi rapid, reţeta are câteva secrete pe care numai barmanii le cunosc. Iată la ce trucuri apelează!
Pentru un Bloody Mary aşa cum ţi-l prepară un barman adevărat vei avea nevoie, pe lângă ingredientele principale, de încă trei care sunt tinute la mare secret. Până la urmă, orice profesionist are metodele sale de preparare şi propriile trucuri la care apelează pentru a-şi mulţumi clienţii. Apoi, să nu uităm că, la fel ca orice alt cocktail, şi Bloody Mary se prepară cu ajutorul anumitor ustensile speciale care dau băuturii acea aromă plăcută şi textură fină. Pe siteul celor de la Hendi am găsit câteva modele care te-ar ajuta. Iată, mai departe, pas cu pas, ce ai de făcut pentru a prepara cel mai bun Bloody Mary!
Care sunt ingredientele clasice
- Sos de roşii - Pregăteşte-ţi singur sosul de roşii, nu-l cumpăra din magazin! Pentru asta ai nevoie de câteva roşii coapte şi de o maşină de stors care să reţină seminţele.
- Câteva fire de ţelină - Cumpără ţelină proaspătă, cu tije sănătoase şi nu foarte mature.
- Pătrunjel -Alege câteva fire de pătrunjel proaspăt, spală-le bine sub jetul de apă rece şi toacă-le mărunt.
Trei secrete pe care nici un barman nu ţi le-ar spune
Când vine vorba despre prepararea unui Bloody Mary acasă, avem impresia că totul va fi rapid şi simplu. Nu pare a fi mare lucru să torni într-un pahar suc de roşii, vodka şi un praf de piper! Însă, puţini ştiu că pentru un Bloddy Mary perfect există trei ingrediente absolut obligatorii.
Sos Worcestershire
Orice barman adevărat ştie că sosul Worcestershire este absolut indispensabil în prepararea unui Bloody Mary ca la carte. În funcţie de cantitatea pe care o adaugi în băutură gustul şi aroma vor fi mai mult sau mai puţin condimentate. Recomandat este ca într-un pahar mare să pui între trei şi cinci picături.
Hrean
Ingredientele secrete ale celui mai bun Bloody Mary sunt condimentele. Nu poţi să bei suc de roşii amestecat doar cu vodka şi să spui că tocmai ce savurezi un Bloody Mary. Pentru că nu ar fi adevărat. Nu ai bea decât suc de roşii cu alcool şi atât. În schimb, dacă adaugi băuturii puţin hrean dat pe razătoarea fină, deja vorbim despre altceva! Interesant este că, deşi hreanul conferă licorii un gust absolut delicios, nu este pe placul tuturor, iar anumitor persoane ar putea să nu le placă băutura. Ar trebui să încerci mai întâi cu o cantitate foarte mică.
Sos tabasco
Dacă te-ai întrebat vreodată ce ingredient minune conferă băuturii pe care tocmai o savurezi acel gust spicy înţepător pe care îl adori, află că se vorba despre sosul tabasco, cu care poţi înlocui sosul Worcestershire sau îl poţi adăuga în plus. Jumătate de linguriţă ar trebui să fie de ajuns pentru ca băutura ta preparată acasă să fie identică cu cea pregătită de un maestru în domeniu. Dacă te gândeşti că gustul ar fi mult prea condimentat, încearcă, pentru început, cu câteva picături.
Cum se prepară cel mai bun Blody Mary
Sucul de roşii, firele de ţelină şi pătrunjelul se pun în blender şi se mixează. Apoi, compoziţia se toarnă într-un pahar. Se adaugă ingredientele minune - sosurile iuţi şi hreanul - iar apoi se toarnă alcoolul. Poţi folosi vodka, la fel de bine cum poţi folosi gin. Amestecă bine pentru ca aromele să se întrepătrundă şi pune băutura în frigider, la rece. Înainte de a-l savura, adaugă în Bloody Mary câteva cuburi de gheaţă, un praf de sare de mare şi ornează gura paharului cu piper.
Un secret pe care puţini îl cunosc este faptul că această băutură, deşi conţine alcool, este benefică pentru sănătate dacă e consumată în cantităţi moderate. Potrivit revistei descoperă.ro, Bloody Mary ameliorează arsurile la stomac ce sunt cauzate de mâncărurile prea picante sau foarte condimentate. Nu mai spunem că mineralele, vitaminele şi nutrienţii din legumele folosite sunt benefice pentru întărirea imunităţii mai ales în sezonul rece.
Sursa foto: Pixbay