Cum s-a schimbat atletul paralimpic Oscar Pistorius în închisoare? "Şi-a lăsat barbă, fumează şi se roagă să fie iertat"

3 noiembrie 2020   News

Odată, sud-africanul a fost acel atlet paralimpic care devenise o inspiraţie pentru o lume întreagă.

Dar din fatala zi de Sfântul Valentin a anului 2013, atunci când Oscar Pistorius a împuşcat-o mortal, din greşeală, pe iubita lui, modelul sud-afican Reeva Steenkamp, viaţa lui a luat o turnură urâtă. Din 2016, aceasta se desfăşoară în spatele gratiilor, acolo unde Oscar are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, deşi acesta spune că a ucis-o din greşeală pe iubita lui, crezând că este un hoţ care a intrat în casa lui. 

Din acel moment, uitarea s-a aşezat pe celebritatea de care se bucura, odată, Oscar. Într-un nou documentar despre Oscar Pistorius, difuzat pe canalul ESPN, fostul director de liceu al lui Oscar, Bill Schroder, care l-a vizitat recent pe atlet, acum în vârstă de 33 de ani, la centrul de detenţie în care se află, spune că acesta s-a schimbat foarte mult. 

Ei bine, Oscar are o imagine diferită de cea pe care o ştiam noi. Şi-a lăsat barbă, fumează şi se roagă să fie iertat. Şi, cel mai important, se pregăteşte să-şi petreacă încă o aniversare după gratii, cea de 34 de ani, pe care îi va împlini pe 22 noiembrie. Când l-a întâlnit pe fostul lui director de la Pretoria Boys High School, Oscar l-a îmbrăţişat şi a început să plângă, cerându-i iertare. Răspunsul acestuia? "Singura iertare pe care o vei primi este să te ierţi tu pe tine."

Pe de altă parte, unchiul lui Oscar, Arnold Pistorius, spune că acesta duce o existenţă chinuită în închisoare şi că nu i se permite decât o vizită pe lună, nu mai lungă de 30 de minute. Cu toate acestea, Arnold susţine că nepotul lui şi-a găsit alinarea în credinţă, studiind Biblia şi găsindu-şi puterea de îndurare prin intermediul lui Dumnezeu.

"Nu doresc viaţa la închisoare nici celui mai mare duşman al meu", mai spune unchiul lui Oscar.

Mai multe