Cum să alegi decolteul pentru rochia ta de mireasă în 5 paşi simpli
Croiul şi decolteul sunt cele două lucruri esenţiale în alcătuirea unei rochii de mireasă. Ambele elemente marchează personalitatea rochiei şi servesc drept ghid pentru celelalte elemente, precum şi ajută la compunerea stilului, vital pentru caracterul ţesăturilor şi detaliilor.
Decolteul, la rândul său, dă tonul unei rochii de mireasă care ia în considerare şi anotimpurile anului, figura miresei, personalitatea ei şi stilul nunţii. Vrei să ştii care este cel mai potrivit pentru tine? Aflaţi cum să alegeţi decolteul rochiei de mireasă în 5 paşi.
Dacă aveţi o formă a corpului de triunghi inversat, decolteurile perfecte sunt în formă de V, asimetrice şi fără bretele. Dacă aveţi un corp în formă de pară sau triunghi, alegeţi decolteul în formă de V, rotund, pătrat, barcă şi halter. Dacă aveţi un corp în formă de măr sau rotund, alegeţi un decolteu în V sau pătrat, evitând rotundul şi, în general, pe cele cu forme rotunjite. Corpul cu formă de clepsidră este cel mai armonios, iar aproape toate decolteurile funcţionează cu această figură. Corpului dreptunghiular i se potrivesc decolteuri adânci.
Tipul decolteului unei rochii de mireasă serveşte drept decor pentru zona pieptului şi este foarte important să stabiliţi care dintre acestea este ideală pentru fiecare. Ideea este că femeile cu sâni mari pot găsi cel mai bun suport şi, în acelaşi timp, să se asigure că sânii lor nu sunt prea dezgoliţi. În cazul femeilor cu sâni mici, se urmăreşte evidenţierea acestuia prin decolteuri mai stilizate.
Este un alt factor care marchează adecvarea unui decolteu sau a altuia. Decolteul tip barcă este unul dintre cele mai simetrice, deoarece favorizează un decolteu similar atât în faţă, cât şi în spate şi merge de la un umăr la altul. Decolteul rotund favorizează aproape toate mirese pentru simplitatea şi atractivitatea sa, fiind o alegere sigură. Decolteul fără bretele, unul dintre cele mai utilizate, este plasat chiar deasupra pieptului. Este una dintre cele mai sexy opţiuni atunci când îţi arăţi umerii, asta dacă nu cumva ai un complex în ceea ce priveşte mărimea spatelui şi a braţelor. În acest caz, cel mai bine este să optezi pentru un decolteu în formă de V, atât în faţă cât şi în spate. Dacă ai, însă, umeri şi spate înguste, atunci poţi opta pentru un decolteu pătrat sau halter.
Alegerea unui decolteu adecvat în cazul unei rochii de mireasă depinde, de asemenea, foarte mult de forma feţei, deoarece aceasta poate multiplica efectele feţei şi poate crea o saturaţie vizuală inadecvată. Idealul este să potriviţi forma feţei cu un decolteu diametral opus pentru a evita această multiplicare a efectelor. Şi acelaşi lucru se întâmplă cu gâtul, deoarece decolteul îşi propune să creeze o iluzie optică şi să îl alungească sau să îl scurteze. Dacă ai faţa mai rotundă, optează pentru decolteu în formă de pătrat sau V. Decolteul rotund nu este potrivit pentru fetele cu faţă mai rotundă, iar cele cu forma feţei angulară nu sunt potrivite decolteurile în V sau pătrate.
Atunci când alegi decolteul în cazul unei rochii de mireasa, trebuie să te decizi dacă acesta va atrage atenţia sau va fi doar un alt element ce compune rochia. Cu acest lucru în minte, vei accesoriza şi vei alege celelalte elemente în funcţie de efectul dorit. De exemplu, dacă doreşti un decolteu stilizat, care să atragă atenţia, bijuteriile trebuie să fie fine şi discrete. De asemenea, un alt sfat este ca bijuteriile să fie bine echilibrate. Dacă decolteul este de efect, atunci nu este nevoie de un colier sau un lănţişor, în schimb poţi opta pentru cercei ceva mai lungi. În cazul unui decolteu sweetheart, în formă de inimă, nu este recomandat să porţi un colier prea evident, întrucât fură din frumuseţea formei decolteului. În cazul decolteurilor asimetrice, colierele sau lănţişoarele trebuie complet evitate.
Aceeaşi atenţie trebuie acordată şi coafurii. De exemplu, pentru decolteul în V, buclele sau părul desprins sunt perfecte. Pentru un decolteu cu formă rotundă sau inimă, un coc este ideal.