Cum se menţine Elle Macpherson în această formă minunată? Află sporturile care îţi modelează silueta!

18 septembrie 2015   News

Plictisit de rutina monotonă de la sala de fitness? Ce-ar fi să comuţi pe distracţie? Descoperirea unui sport pe placul tău poate fi cheia succesului în lupta cu kilogramele în plus. Alege din propunerile nostre activitatea de care sunt mari şanse să te îndrăgosteşti!

Drumeţiile Ajută la: Forma fizică generală Este un sport care se potriveşte acelui tip care urăşte sălile de fitness, aglomerate şi prost ventilate, preferând să se mişte în aer curat şi-n sânul naturii. În plus, trebuie să recunoaştem, este o activitate la îndemâna tuturor, aşa că scuzele legate de timp şi bani nu mai au acoperire. Mai mult, peisajul te poate acapara atât de mult, încât uiţi că tu, de fapt, faci în acel timp un exerciţiu fizic. Experţii în stil de viaţă sănătos susţin că drumeţiile îţi îmbunătăţesc rezistenţa şi condiţia fizică generală, chiar dacă lucrează, în special, membrele inferioare. În plus, dacă în micile tale escapade prin natură urci un drum în pantă, îţi vei lucra frumos muşchii abdominali, dorsali, ai coapselor şi ai gambelor, dar şi tendoanele. Ultimul, dar nu cel din urmă, este factorul psihic, căci plimbările lungi prin natură sunt un excelent antidot împotriva stresului, contribuind din plin la un mai bun echilibru mental. Adepţii VIP: Amanda Seyfried, Fergie, Kelly Brook, Natalie Portman, Kirsten Dunst.

E drept că atunci când vezi nişte fapturi cu trupuri desprinse parcă din altă lume, precum Elle Macpherson şi Cameron Diaz, practicând acest sport, ai toată motivaţia care îţi trebuie. Dar la fel de corect este şi că vorbim de un sport exclusivist, pe care îl pot stăpâni cu succes în special cei care trăiesc la malul mării. Nu te lăsa descurajat şi profită să înveţi să domini valurile ori de câte ori te afli în vacanţă. Şi dacă te întrebi de ce arată surferii de parcă ar fi fost sculptaţi de însuşi Michelangelo, îţi spunem noi: încercarea de a sta în echilibru pe placă, contra valurilor, le lucrează partea superioară a corpului, în special abdomenul. Dacă te foloseşti de vâslă, aceste mişcări repetate activează muşchii umerilor, ai spatelui şi ai braţelor, iar atunci când te arunci pe placă, îţi exersezi coordonarea, echilibrul şi reflexele. Ca să nu mai vorbim de bronzul frumos pe care-l dobândeşti în timp ce-ţi pui corpul la treabă.

Vorbim de unul dintre cele mai eficiente sporturi, dacă ceea ce cauţi este să-ţi îmbunătăţeşti postura şi echilibrul. Mersul la trap şi în galop uşor te forţează să-ţi menţii coloana dreaptă şi să te balansezi corect, astfel încât, după o oră de stat în şa, poţi arde acelaşi număr de calorii ca după 30 de minute de jogging, una dintre cele mai intense forme de fitness. Muşchii abductori ai coapsei sunt puşi cel mai mult la muncă în timpul practicării echitaţiei, iar acest tip de mişcare tonifiază în special partea dorsală, pulpele şi gambele. Dacă reuşeşti să te menţii în şa chiar şi atunci când calul prinde ceva viteză, eşti nevoit să te flexezi şi să-ţi lucrezi mai intens muşchii abdominali şi oblici. Un sport elegant şi nobil care-ţi promite şi corpul unui atlet…

Ţi-l recomandăm cu căldură, dacă forţa braţelor este punctul tău slab sau dacă vrei să-ţi defineşti pieptul şi spatele. Mai ales că este vorba, şi de data aceasta, de un tip de mişcare cardiovasculară deosebit de distractivă, care te face să uiţi că depui, de fapt, un efort. Mai mult, contrar aparenţelor, vâslitul este un sport care pune la muncă întreg corpul, din creştetul capului până în vârful degetelor, căci şi picioarele din barcă se mişcă, deşi nu le vezi. Practicând, aşadar, canotajul, vei arde calorii (chiar şi 600/oră), îmbunătăţi rezistenţa şi creşte flexibilitatea în partea inferioară a spatelui şi la nivelul tendoanelor. În plus, practicând canotajul, îţi testezi şi echilibrul şi reflexele, căci vorbim despre o activitate care necesită ritm şi coordonare, totul în timp ce tu stai în şezut.

Nu trebuie neapărat să-i faci faţă lui Roger Federer într-un meci de tenis pentru a te bucura de acest sport şi de beneficiile lui. Chiar şi un amator într-ale lovitului cu racheta îşi poate sculpta corpul frumos, precum celebrul elveţian. Practicat la orice vârstă şi la orice nivel, tenisul este o excelentă activitate pentru inimă, ajutând la scăderea tensiunii arteriale, ca să nu mai vorbim de creşterea rezistenţei fizice şi a nivelului de energie, a agilităţii, vitezei şi flexibilităţii. Însă cel mai interesant câştig pe care-l poţi obţine din jocul de tenis este îmbunătăţirea timpului de reacţie şi a coordonării braţ-privire. Dar ce face din tenis un excelent mod de a arde calorii? Însăşi natura jocului, mai ales dacă vorbim de un meci intens, practicantul fiid nevoit să facă schimbări dese de direcţie, în urmărirea mingii, să accelereze şi să sară.

Vorbim, doamnelor şi domnilor, de singurul mijloc de transport care te menţine suplu, cel care se foloseşte de bicicletă. Nu trebuie să ne mire, aşadar, că din ce în ce mai mulţi oameni au trecut de la patru la două roţi. Îşi îmbunătăţesc condiţia fizică, îşi tonifiază muşchii, economisesc şi… salvează planeta, totul în acelaşi timp. Mersul pe bicicletă pe distanţe lungi este şi mai indicat pentru cei care vor să slăbească la nivelul întregului corp şi să câştige mai multă forţă în picioare. Atenţie, însă, practicarea prea desă şi intensă a ciclismul poate crea o discrepanţă între pulpe şi gambe şi partea superioară a corpului, prea puţin lucrată. Oricum ar fi, ciclismul este unul dintre hobby-urile care pot fi practicate alături de prieteni şi care te ajută să slăbeşti, având în vedere că pedalarea timp de 60 de minute, cu o viteză medie de 20 km/oră, arde aproape 500 de calorii.

foto: guliver/splash news/rex features, hepta, instagram

Mai multe