Cum şi-a pierdut Clark Gable marea iubire. Viaţa actorului nu a mai fost niciodată la fel după tragedia trăită

29 iulie 2020   News

Clark Gable şi Carole Lombard au format unul dintre cele mai populare cupluri în anii '30. S-au cunoscut când erau căsătoriţi cu alţii, dar dragostea lor părea menită să existe.

Carole avea o căsătorie nefericită cu actorul William Powell, iar Clark cu Maria Langham din Houston.

Istoria lor comună a început, oarecum, când au jucat în filmul No Man of Her Own, în 1932, deşi atunci nu anunţa nimic romantismul ce avea să se nască între ei.

Au reuşit să păstreze o relaţie strict profesională, dar după patru ani, Carole s-a eliberat de angajamentele sale civile iar Clak s-a separat de soţia sa. S-au întâlnit la White Mayfair Ball, în Beverly Hills, iar de această dată scânteia s-a aprins.

La petrecerea în care s-au întâlnit după ce lucraseră împreună, cei doi au flirtat toată noaptea. Actorul a rugat-o să vină în camera lui, ea i-a răspuns scurt: „Cine crezi că eşti?”

Potrivit lui Carole Lombard, dragostea din ei nu s-a născut la prima vedere, aşa cum decurg majoritatea poveştilor la Hollywood. În cartea sa, regizorul Garson Kanin a redat ce povestea Lombard în legătură cu prima lor întâlnire pe platourile de filmare. “Am avut tot felul de scene de dragoste fierbinţi , dar nu am avut nici un tremur”.

Treptat a reuşit însă să îi câştige dragostea. Carole şi Clark au devenit de nedespărţit şi au rămas aşa până la moartea actriţei, care s-a produs în 1942, în urma unui accident de avion. Pentru Gable, Lombard a fost doar meciul de care avea nevoie, după cum a declarat odată.

Lombard îl adora , iar el o iubea profund. „Este un dividend suplimentar atunci când îţi place fata de care te-ai îndrăgostit”,mărturisea Gable.

Deşi căsătoria lor era constat afectată de zvonurile legate de infidelitatea lui, Clark a fost teribil de afectat de pierderea soţiei sale. Actorul ar fi încercat să ajungă pe vârful muntelui Nevada, la 7.800 de metri înălţime, doar  pentru a vedea locul unde marea lui iubire îşi găsise sfârşitul.

Gable nu a trecut niciodată peste această pierdere. Tragedia a avut loc în timp ce al Doilea Război Mondial era în desfăşurare şi Carole se întorcea dintr-un călătorie pentru strângerea de fonduri. Accidentul a fost cauzat, printre altele, de oprirea unui far de avertizare.

Evenimentele care au dus la moartea ei şi accidentul care a ucis-o au făcut subiectul unei cărţi, Fireball: Carole Lombard and the Mystery of Flight 3. Autorul cărţii, Robert Matzen, a adus dovezi că actorul era infidel. Clark se vedea chiar înainte de moartea soţiei cu o actriţă mult mai tânără, Lana Turner.

După moartea ei, şarmantul brunet s-a alăturat armatei în onoarea lui Carole.

În ciuda faptului că Clark Gable s-a căsătorit de două ori după moartea lui Carole, viaţa lui nu a mai fost, din păcate, niciodată aceeaşi. Pierderea îl afectase profund. Înainte de sfîrşit, Clark a cerut să fie înmormântat lângă iubita sa Carole. Starul a descoperit în Lombard o personalitate pe care nu a găsit-o niciodată la nicio altă femeie, înainte sau după căsătoria lor.

Actorul a murit în 1960 şi astăzi îşi găseşte liniştea într-un mausoleu, lângă cea pe care a iubit-o cu disperare.

Mai multe