Cuplul Iohannis l-a întâmpinat pe Papa Francisc la aeroport. Ce ţinută a ales Prima Doamnă pentru acest eveniment

31 mai 2019   News

Suveranul Pontif a ajuns pe pământ românesc. Aceasta este una dintre cele mai extinse vizite pe care Sfântul Părinte o întreprinde într-o ţară din Europa.

Carmen şi Klaus Iohannis au aşteptat cu emoţie sosirea Papei Francisc la Bucureşti. Cuplul prezidenţial l-a întâmpinat pe capul Bisericii Catolice chiar la scara avionului, urându-i un călduros Bun venit!. De altfel, aceasta este a doua întâlnire a familiei Iohannis cu Papa Francisc, însă este prima în România.

De la aeroport, Suveranul Pontif a fost condus la Palatul Cotroceni, coloana oficială trecând pe sub Arcul de Triumf. De pe margine, românii au salutat vizita Papei în România.

La palatul prezidenţial, Papa Francisc a fost întâmpinat cu Garda de Onoare. După discursurile oficiale, Sfântul Părinte a plecat spre Nunţiatura Apostolică.

Pentru acest eveniment, cuplul prezidenţial a ales să poarte outfituri în nuaţe celeste: dacă preşedintele a optat pentru un costum bleumarin realizat la atelierul lui Alexandru Ciucu, cu cămaşă albă şi cravată albastru turcoaz, Prima Doamnă a îmbrăcat o rochie într-o frumoasă nuanţă bleu ciel, parte peste parte, lungă până la genunchi - o creaţie semnată Eli Lăslean. Ca accesorii, a optat pentru pantofi escarpin şi clutch nude. (vezi galeria foto)

Foto: Administraţia Prezidenţială, TVR, CER

Mai multe