Curiozităţi despre David Bowie, dinainte de a deveni star

12 ianuarie 2016   News

Cântăreţului David Bowie ar putea fi oricând subiect de film... Artistul care a murit duminică (10 ianuarie), la 69 de ani, după ce s-a luptat în secret cu cancerul timp de 18 luni are o biografie impresionantă. Iată cele mai interesante momente din viaţa sa dinainte de a deveni celebru.

David Bowie

  • Numele real al artistului este David Robert Jones.
  • A ajuns celebru în America, unde a şi trăit în ultimii ani, dar este originar din Londra. S-a născut la 8 ianuarie 1947, în sudul capitalei Angliei, în cartierul Brixton.
  • A fost nu doar cântăreţ, ci şi compozitor şi producător muzical, pictor şi actor.
  • Primele tentative de a debuta ca artist au fost în anii ’60, iar prima melodie care a urcat în top cinci la radiorile din Marea Britanie a fost „Space Oddity”, lansată în 1969. Dar artistul a devenit cunoscut abia câţiva ani mai târziu, când a creat personajul androgin (care are caractere specifice ambelor sexe, n.r.) Ziggy Stardust şi a lansat melodia „Starman”, care a fost introdusă recent pe coloana sonoră a unui film de succes de la hollywood, „The Matrtian” (2015, cu Madd Damon în rolul principal).
  • De la debutul său muzical, până la decesul său s-au vândut peste 140 de milioane de discuri cu muzica sa. În Anglia a fost premiat de nouă ori cu Discul de Platină, de unsprezece ori cu Discul de Aur şi de opt ori cu Discul de Argint, iar în America a primit de cinci ori Discul de Platină şi de şapte ori Discul de Aur.
  • A fost introdus pe aleea celebrităţilor „Rock and Roll Hall of Fame” în 1996.
  • Mama artistului, Margaret Mary „Peggy” (născută Burns), originară din Kent, a fost chelneriţă. Tatăl său, Haywood Stenton „John” Jones, originar din Yorkshire, a lucrat la o companie de caritate pentru copii.
  • În copilărie, David Bowie a fost un copil talentat, dar „scandalagiu”. Aşa a fost descris de profesorii pe care i-a avut în primele clase.

Citeşte pe www.click.ro şi alte lucruri interesante despre viaţa lui David Bowie!

Mai multe