Dan Negru tună și fulgeră: "Suntem complici cu păcălicii. Dacă Timișoara e mai tristă azi e din vina mea"

4 august 2022   News

S-a născut și a crescut în Timișoara, dar astăzi orașul sufletului său îi lasă un gust amar. Dan Negru e nemulțumit de felul în care a evoluat Timișoara și are convingerea că o parte din vină îi aparține. Iată care este motivul!

“E ziua Timișoarei. N-am plecat niciodată de acolo și de vreo 23 de ani încă mă consider venit in delegație la București.

Timișoara e orașul natal al inimii mele. Dacă Timișoara e mai tristă azi e din vina mea, a părinților mei, a rudelor mele, a vecinilor mei...

Noi am votat în anii ăștia toți păcălicii !

Orwell avea dreptate: "un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice".

Eu am fost complice!  Banatul nu s-a unit cu România la 1 Decembrie 1918. A făcut-o abia pe 3 August 1919. De asta ziua Timișoarei e azi.

Opera din centrul Timișoarei a fost construită de Karoly Kuttel, primar al Imperiului Austro Ungar care și-a cheltuit o mare parte din averea personală pentru construcția clădirii. A murit la 57 de ani și n-a apucat s-o vadă terminată.

Acum e rândul nostru, ăștia care suntem complici cu păcălicii.

Asta însă nu mă face să nu iubesc Timisoara. Locul natal îți e cu atât mai apropiat cu cât ești mai departe de el...”, spune Dan Negru.

Mai multe