Dan Negru împlineşte 51 de ani. Modul inedit prin care a marcat evenimentul

23 februarie 2022   News

Dan Negru împlineşte 51 de ani pe 23 februarie. Celebrul prezentator TV a marcat evenimentul într-un mod inedit.

Dan Negru a recreat o imagine din copilărie cu el şi a ataşat fotografiei un citat din George Călinescu: "Mă uit la fotografiile vechi. Un băieţaş poartă numele meu."

Un nume greu în media românească, pe vremea când profesa la Antena 1, Dan Negru se reinventează continuu şi afirmă că e un lucru pe care trebuie să îl facă atât presa, cât şi podcast-urile.

El a schimbat recent locul de muncă şi s-a transferat de la Antene la Kanal D, unde va realiza o emisiune de cultură generală, un format care lipseşte de mult din România. Dan a înregistrat succese uriaşe pe partea de emisiuni concurs sau emisiuni divertisment.

Foarte activ în mediul online, Dan a scris recent o explicaţie pentru faptul că nu acceptă invitaţiile de a participa la podcast-uri: ”Nu mă duc la podcast-uri şi le mulţumesc realizatorilor că m-au înţeles. Din cauza asta cu prietenul meu Măruţă am fost la un pas de sfadă,  Speak m-a înţeles din prima dar alţii au rămas supăraţi pe mine. Am fost la Andi, demult, la începuturi. Îmi plac podcasturile. Damian s-a reinventat, Măruţă e bun pe monden, Mihai e radio-talk, pe Joe Rogan îl urmăresc de nişte ani şi ţin pasul cu "Coin Talk" de pe Spotify. Primul podcast care m-a marcat a fost "Dark side of The Earth" cu povestea astronautului Dave Wolf care, în 1997, a rămas blocat în afara staţiei spaţiale Mir timp de câteva ore – în timpul primei lui ieşiri în spaţiu. Fantastică poveste! Podcasturile româneşti trebuie să se reinventeze. Multe nu s-au ridicat peste clasicele  interviuri pe care le au televiziunea si radioul. "Legendele" mele din YouTube nu sunt podcast.

Cu ceva vreme in urmă, o tv mi-a propus un late-night. Le-am cerut atunci să scriem pe o hârtie invitaţii-vedetă pentru o lună. Măcar o lună! N-am găsit mai mult de 10-15 care să merite si apoi ne-am fi întors la vedetele care apar oriunde, oricând, facând orice.

Podcasturile româneşti se vor reinventa atunci când vor descoperi poveştile interesante ale oamenilor obişnuiţi. Sau vorba lui Eliade : "Ce oameni excepţionali trec pe lângă noi, anonimi, şi noi admirăm prosteşte atâţia neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa şi "opinia publică".”, a scris Dan Negru pe pagina sa de socializare.

Mai multe